"Ehliyet ve kimliğini yenilemeyene ceza kesilecek" deniyordu! Dezenformasyonla Mücadele Merkezi son noktayı koydu

Yılın son günlerine doğru gündeme gelen ehliyet ve kimlik yenileme işlemleri hakkında birçok iddia dolaşıyordu. Hatta basın yayın organlarında “Ehliyet ve kimlik kartlarının yenilenmesi için son tarih 31 Aralık 2023, yenilemeyenlere ceza kesilecek” iddiası yer alıyordu. Söz konusu haberlere son noktayı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi koydu.

Yeni yıla az bir zaman kala ehliyet ve kimliğini yenilemeyen vatandaşlar Google arama motorlarında sık sık aramalar yapıyordu. Artan aramalarla beraber yanlış bilgiler dolanmaya başladı. Bazı basın yayın organları “Ehliyet ve kimlik kartlarının yenilenmesi için son tarih 31 Aralık 2023, yenilemeyenlere ceza kesilecek" tarzında haberler yapıyordu. Son açıklamayı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi koydu.

DEZENFORMASYONLA MÜCADELE MERKEZİ SON NOKTAYI KOYDU

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi "İddia edilenin aksine nüfus cüzdanları; kimlik kartı başvurusu yapılıncaya kadar geçerli olup, nüfus cüzdanlarının kimlik kartı ile değiştirilmesi ile ilgili belirlenmiş son tarih bulunmamaktadır.

Eski tip sürücü belgelerinin değiştirilmesi için belirlenen son tarih ise 31 Aralık 2023 değil 31 Aralık 2024 olarak açıklanmıştır" açıklamalarında bulundu.

Türkiye Haberleri