Dilan Polat'ın cezaevi koşulları ortaya çıktı! Günlük 700 bin lira harcıyordu, haftalık 1500 lira harcayacak! Kahvaltı menüsü: 8 adet zeytin, bir dilim peynir

Polat çiftinin peri masalı sona erdi. Günde 700 bin lira harcayan Dilan Polat cezaevinde kaldığı süre boyunca haftalık harcaması bin 500 lirayı geçemeyecek. Şatafatlı hayatlarıyla dikkat çeken Polat çiftinin kahvaltı menüsü ise sekiz adet zeytin, bir dilim beyaz peynir ve beyaz ekmek. Kantini tercih ederlerse de yiyebilecekleri tek şey ise soğuk tost olacak. Fenerbahçe maçlarını VİP Locadan takip eden Engin Polat bundan böyle sevdiği takımın maçlarını televizyondan takip edecek.

ERCAN ÖZTÜRK / ÖZEL HABER

Polat çiftinin peri masalı sona erdi. Günde 700 bin lira harcayan Dilan Polat cezaevinde kaldığı süre boyunca haftalık harcaması bin 500 lirayı geçemeyecek. Şatafatlı hayatlarıyla dikkat çeken Polat çiftinin kahvaltı menüsü ise sekiz adet zeytin, bir dilim beyaz peynir ve beyaz ekmek. Kantini tercih ederlerse de yiyebilecekleri tek şey ise soğuk tost olacak. Dilan Polat ve kardeşi Sıla Doğu beş gün boyunca 16 kişilik geçici koğuşta kalacaklar. Fenerbahçe maçlarını VİP Locadan takip eden Engin Polat bundan böyle sevdiği takımın maçlarını televizyondan takip edecek

Günlerdir Türkiye gündeminden düşmeyen Polat çiftinin şatafatlı hayatları cezaevinde son buldu. Çarşamba günü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan toplam 24 kişi sorgularının tamamlanmasından sonra dün sabah adliyeye sevk edilmişlerdi. Savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Engin Polat, Dilan Polat, Sıla Doğu ve Ahmet Gün’ün de aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklanarak Silivri Marmara Cezaevine gönderildiler. 

KAHVALTI MENÜSÜ: 8 ADET ZEYTİN BİR DİLİM PEYNİR

Master Haber, tutuklanan Polat çiftinin cezaevinde nerede kalacaklarını, ne kadar para harcayacağını ve yemekte ne yiyeceğinin detaylarına ulaştı. Ceza İnfaz Kurumları’nın tamamında uygulanan yöntemler aynı. 38 koğuşun bulunduğu Silivri Marmara Kadın Kapalı Cezaevi’ne gönderilen Dilan Polat ve Sıla Doğu beş gün boyunca 16 kişilik geçici koğuşta kalacaklar. Normal koğuşlara ancak beş günlük süre sonunda geçebilecekler. Polat çiftinin kahvaltı menüsü de belli oldu. Master Haber'in cezaevi kaynaklarından aldığı bilgiye göre kahvaltı menüsünde sekiz adet zeytin, bir dilim beyaz peynir, beyaz ekmek ve çay bulunuyor. Kantinden kahvaltıyı tercih edenlerin yiyecekleri tek şey ise tost. Öğlen ve akşam yemeklerinde çorba, ana yemek, pilav veya makarna ve meyve. Her tutukluya günde bir buçuk ekmek dağıtılıyor. Ekmekler sabah itibarıyla günde bir sefer dağıtılıyor.

HAFTADA BİN 500 LİRA HARCAYACAKLAR, ÇOCUKLARIYLA GÖRÜNTÜLÜ KONUŞACAKLAR

Bir sosyal medya paylaşımında AVM’de bir günde 700 bin lira harcadığını açıklayan Dilan Polat’ın cezaevinde harcayacağı para miktarı da belli. Polat çiftinin cezaevinde haftalık harcayacağı para bin 500 lirayı geçmeyecek. Geçen aya kadar 750 lira olan bu rakamın Ekim ayı itibarıyla bin 500 liraya yükseltildiği öğrendi.  Tutuklu sanıklar haftalık olarak hesaplarına yatacak bin 500 lirayla bir haftayı tamamlayacaklar. Polat çifti, Akıllı Teknolojilerin Ceza İnfaz Kurumlarına Entegrasyonu Projesi (ACEP) kapsamında çocuklarıyla görüntülü konuşabilecekler. Bu görüşmeler de ücretli olacak. Görüşmeler akıllı telefon üzerinden değil cezaevlerindeki bir sistem üzerinden yapılıyor. Polat çiftinin çocuklarının anneleriyle görüntülü konuşabilmeleri için görüşme yapacakları telefona da ACEP uygulamasının indirilmesi gerekiyor. Birinci derece yakınları dışında isimlerini verecekleri üç kişiyle kapalı ve açık görüş günlerinde görüşebilecekler.

BİRBİRLERİNİ MAHKEMEDE GÖRECEKLER!

Jetlerde, stadyumda VİP localarında, şatafatlı yaşantılarında hep birlikte görülen Dilan Polat ve Engin Polat aynı kampüs içerisinde olacaklar ama birbirlerini görmeleri imkansız. İkili ancak duruşma salonunda birbirlerini görebilecekler.

Türkiye Haberleri