Dilan Polat tutuklandı mı, Dilan Polat ve Engin Polat kaç yıl yatacak?

Türkiye gündemini günlerdir meşgul eden Dilan Polat ve Engin Polat çifti ile ilgili son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor. Dilan Polat ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 18 şüpheliden 12'si 5 Ekim 2023 saat 04.01'de savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra çıkarılan nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandılar.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Engin Polat ve Dilan Polat çifti haklarında “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “Suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi”, “Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” ve “Vergi kanununa muhalefet” suçlarından soruşturma başlattı. Çiftin şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyallerle defterlere ise el konuldu

Emniyette geçirilen 3 günün ardından Dilan Polat ve Engin Polat çifti tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Aralarında Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin de bulunduğu 18 kişi Kartal adliyesine getirildi. Dilan Polat ve Engin Polat'ın burada savcılık tarafından ifadeleri alındı. Daha sonra çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

DİLAN POLAT VE ENGİN POLAT TUTUKLANMASI NEDEN UZUN SÜRDÜ?

Anadolu Sulh Ceza Mahkemesi'ne getirilerek Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanan Dilan Polat ve Engin Polat çifti cezaevine gönderildi. Dün akşam saatlerinde tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edilen Dilan Polat ve Engin Polat çifti 5 Ekim 2023 saat 04.01'de tutuklandılar. Dilan ve Engin Polat çiftinin tutuklanmasının uzun sürmesinin sebebi ise Anadolu Sulh ceza hakimliğinin çok yoğun olmasından kaynaklandı. Bu sebeble ikinci nöbetçi hakim de talep edilerek işlemlerin hızlanması sağlandı. 

DİLAN POLAT TUTUKLANDI MI? ENGİN POLAT TUTUKLANDI MI? 

Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin de aralarında bulunduğu 18 kişiden 12'si tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

DİLAN POLAT KAÇ YIL CEZA ALDI?

Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin kaç yıl ceza alacağı henüz belli değil. Dilan Polat kaç yıl ceza alacak sorusu herkes tarafından aranıyor. Dilan Polat cezaevine girdikten sonra Savcı iddianame hazırlayacak. Cezaları belli olduktan sonra yargılanma süreci başlayacak. Yargılanma süreci sonunda Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin kaç yıl cezaevinde hapis yatacağı belli olacak. 

Türkiye Haberleri