Denetimde tespit edilen kadro 'pes' dedirtti! Çalışanı olmayan müdür

Sayıştay’ın kamu kurumlarında yaptığı denetimlerde Ümraniye Belediyesi'nin, müdürü dışında çalışanı olmayan Orkestra Müdürlüğü kurduğu tespit edildi. Belediye, ‘Mehteran takımının çalışmalarını takip etmesi için kurduk’ savunmasını yaptı.

ERCAN ÖZTÜRK / ÖZEL HABER

Master Haber, Sayıştay Başkanlığının kamu kurumlarında yaptığı denetimlerin raporlarını yayınlamaya devam ediyor. Sayıştay’ın 2022 yılına ait denetimlerinde tespit edilen çok sayıda usulsüzlük rapor haline getirildi. Ümraniye Belediyesi’nde yapılan denetimde mevzuatta olmayan bir müdürlük oluşturularak müdür ataması yapıldığı tespit edildi. Çalışanı olmayan müdürlükte sadece bir müdürün çalıştığı belirlendi.

ATIL VAZİYETTE DURAN MÜDÜRLÜK!

Sayıştay tarafından tespit edilen bulguyla ilgili olarak, ‘Yapılan incelemede, İdare tarafından Orkestra Müdürlüğü ismiyle birim müdürlüğü oluşturulduğu, müdürlük bünyesinde çalışan birim müdürü haricinde personel olmadığı, fiilen herhangi bir görev icra edilmediği, müdürlüğe herhangi bir ödenek veya bütçe tahsis edilmediği, maaş ödemesinin İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü bütçesinden yapıldığı, yıl içerisinde müdürlükte herhangi bir iş ve işlem yapılmadığı ve atıl durumda bulunduğu tespit edilmiştir’ denildi.


MEHTERAN EKBİNE YARDIM ETSİN DİYE KURDUK!

Ümraniye Belediyesi, Sayıştay’ın tespit ettiği bulguya şu yanıtı verdi: ‘Orkestra Müdürlüğü, mehteran ekibinin yapacağı gösterilere dair işleri takip edebilmesi, sosyal ve kültürel etkinliklere destek olması için kuruldu. Mehteran ekibi içerisinde olacak arkadaşlar bu müdürlüğe bağlı olarak çalışacaktı. Ancak müdürcükte yıl içerisinde herhangi bir işlem yapılmamıştır. Dolayısıyla müdürlük atıl vaziyettedir’ denildi.


MECLİS KARARIYLA OLUŞTURULUYOR!

Belediyelerde müdürlükler ihtiyaca göre meclis kararıyla oluşturuluyor. Özetle: 5393 sayılı Belediye Kanununun “Belediye teşkilatı” başlıklı 48'inci maddesinde Belediye teşkilatının, norm kadroya uygun olarak yazı işleri, malî hizmetler, fen işleri ve zabıta birimlerinden oluşacağı; beldenin nüfusu, fizikî ve coğrafî yapısı, ekonomik, sosyal ve kültürel özellikleri ile gelişme potansiyeli dikkate alınarak, norm kadro ilke ve standartlarına uygun olarak gerektiğinde sağlık, itfaiye, imar, insan kaynakları, hukuk işleri ve ihtiyaca göre diğer birimler oluşturabileceği, bu birimlerin kurulması, kaldırılması veya birleştirilmesinin belediye meclisinin kararıyla olacağı belirtilmiştir.

Türkiye Haberleri