Çorlu'da vurgun yapan ilk kişi Seçil Erzan değilmiş! Binlerce kişiyi dolandırmış! İşte Castle Hawk vurgunu

Türkiye'nin gündeminden düşmeyen Seçil Erzan futbol dünyasının yanı sıra Çorlu'da da pek çok kişiyi dolandırdı. Meğer Erzan ilk değilmiş. Master Haber, ODTÜ İşletme mezunu olan Murat Şahin'in Castle Hawk vurgununu tek tek açıkladı.

ERCAN ÖZTÜRK / ANALİZ

Ünlü sanatçılarla kozmetik mağazaları açtı. Gazeteler ve dergilere boy boy röportajlar verdi. Çorlu Belediyespor'un formalarını süsleyip bir anda Çorlu'nun en tanınan ismi oldu. Yüksek faiz getirili yatırım şirketini kurarak onlarca kişiden 800 milyon topladı. Master Haber, şu aralar Seçil Erzan ile gündeme gelen Çorlu'da geçtiğimiz yıl patlak veren ve dört kişinin tutuklanması ile sonuçlanan Castle Hawk vurgununu açıklıyor...

SEÇİL ERZAN'IN KOPYASI

ODTÜ İşletme mezunu olan Murat Şahin aynen Seçil Erzan gibi Çorlu doğumlu. Üniversiteden sonra bir süre bankalarda çalıştıktan sonra Castle Hawk şirketinin ilk temellerini attı. Olentis Kozmetik isimli firmasıyla iş hayatında giriş yapan Şahin, PR'a çok önem veriyordu. Çorlu Orion'da açtığı mağazanın açılışına Cengiz Kurtoğlu'nu getirdi. Ertesi gün gazetelerin magazin sayfalarında kendisine yer bulan Şahin ekonomi sayfalarında da kendisine yer bulmak için '2023 yılının sonuna kadar 400 mağaza açacağız' vaadinde bulunuyordu. Dergiler onu 'ayın iş adamı' ilan ettiler.

ÇORLU BELEDİYESPOR'A SPONSOR OLDU!
Olentis Kozmetik'le yetinmeyen Şahin, kurduğu şirketleri Castle Hawk Holding bünyesinde topladı. Ardından Castle Hawk Mali Finansal A.Ş. isimli şirketini kurarak yüksek faiz getirili bir fon oluşturmak için harekete geçti. Çorlu Belediyespor'un forma sponsorluğunu yaptı. Gazete ve televizyonlarda sıkça haberleri çıkan Şahin bir anda Çorlu'nun en popüler ismi oldu. Onlarca kişi elinde avucunda ne kadar para varsa Şahin'in fonuna yatırdılar. İlk ay herkes kendilerine vaad edilen fazileri aldı. Ancak daha sonraki aylarda ödemeler aksamaya başladı. Kısa sürede onlarca kişiden 800 milyon lira topladığı iddia edilen Şahin bir anda ulaşılmaz oldu. Ne telefonlara çıkıyor ne de telefonda mesajlara yanıt veriyordu. Paralarını alamayan çok sayıda mağdur Çorlu Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

TUTUKLANIP CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

2024 yılının sonuna kadar 400 mağaza açma vaadinde bulunan Murat Şahin ve dört şirket çalışanı, 2023 yılının Muratbey Cezaevi'nde karşılıyordu. Dergiler tarafından 'Ayın İşadamı' ilan edilen, televizyonlar tarafından 'Sektörün Yıldızları' diye lanse edilen Şahin'in tutuklanması sadece Çorlu'da yerel gazeteler tarafından haber yapıldı. Onca vaadden geriye yüzlerce şikayet kaldı... Murat Şahin şu anda ise tutuksuz yargılanıyor.

O ŞİKAYETLERDEN BAZILARI...

-Castle Hawk yatırım şirketine haziran ayında 160 bin TL yatırım yaptım Holding yönetim kurulu başkanı m** s* ve e* bey ile görüştük bize sözde her ay düzenli olarak belli oranda kar alacağımız istediğimiz an çıkabileceğimiz söylendi ancak sadece 2 ay para alabildim ki o da sürekli değişen tarihlerle ve uğraşlarla... Sonrasında aylardır para alamıyorum paramı geri almak istediğimde de muhatap bulamıyorum sürekli çeşitli bahaneler.

-Castle Hawk Holding a.ş Çorlu'da bulunan yatırım şirketine Temmuz sonunda para yatırdım. Yaptığımız anlaşma sonucunda verilen sözlerin hiç birini şu ana kadar gerçekleştirmediler. Hatta şirket sahibi M**ş* telefonlarını bile açmıyor. Şirket çalışanları da sürekli farklı bir tarihte paranın ödeneceğini söylüyor fakat bu sözlerini yerine getirmiyor.

-Merhabalar ben 2 ay önce şikayette bulundum hem icra dosyası açtım gemde savcılığa suç duyurusunda bulundum ama işlerin daha hızlı işlemesi açısından toplu halde baş vurmak daha hızlı sonuç elde etmek için gerekli bugün sözde ödeme yapacaklardı ama kimseye ulaşamıyorsunuz

-Bende aynı vaatlerle Castle Hawk Şirketler grubu adlı şirketin başında olan m* ş** para gönderdim. 270 bin gitti ve şu an hiç kimseyle iletişim kuramıyoruz. Şikayetçiyim şikayetçi olmaya devam edeceğim ayrıca şebeke halinde bunları dillendiren aracılık edenlerden de şikayetçi olacağım.

Türkiye Haberleri