Çeşme Belediyesi'nin kopyala yapıştır ihaleleri! Kendi şartnamelerine uymadılar

Çeşme Belediyesi’nin neredeyse bütün ihalelerini kopyala-yapıştır yöntemiyle hazırlanan şartnamelerle yaptığı ortaya çıktı. ‘Konsorsiyum yapılamaz’ şartına rağmen ihaleyi konsorsiyum yapan şirkete veren belediyenin bir başka ihalede de aynı yöntemi uyguladığı belirlendi. Çiftlikköy Pazaryeri yapımı ihalesinde de ‘Konsorsiyum yapılmaz’ şartı koyan belediye 15 milyon 400 bin liralık ihaleyi GLT İnşaat ile Halil İbrahim Aytemiş iş ortaklığına vermiş.

ERCAN ÖZTÜRK / ÖZEL HABER

Çeşme Belediyesi 30 Mayıs 2023 tarihinde ‘Çiftlik Mahallesi Pazar Yeri Yapılması’ başlığıyla bir ihale yaptı. İhalenin yaklaşık maliyeti 15 milyon 862 bin lira olarak belirlendi. İhale duyurusunun ardından 9 firma şartname satın aldı. 22 Haziran 2023 tarihinde yapılan ihaleye dört firma teklif verse de üç firmanın teklifi geçerli sayıldı. Çeşme Belediyesi, 15 milyon 400 bin liralık teklif veren GLT İnşaat ile Halil İbrahim Aytemiş iş ortaklığıyla sözleşme imzaladı. Aynen 197 milyonluk Termal tesis ihalesinde olduğu gibi bu ihalenin şartnamesinde de 'Konsorsiyum yapılmaz' şartı konduğu belirlendi. Belediye yine kendi şartnamesine uymadığı görüldü.

COPY+PASTE ŞARTNAMELER

Master Haber’den Ercan Öztürk’ün ulaştığı belgelere göre Çeşme Belediyesi’nin hemen hemen bütün ihalelere aynı şartnameyle çıktığı görülüyor. Neredeyse bütün ihale şartnameleri birbirinin kopyası. Türkiye’nin en gözde turizm merkezlerinden olan Çeşme’de yaşanılanlar ileride çok can yakacak cinsten. Belediyenin hazırladığı ihale teknik şartnamesine göre konsorsiyum yapan şirketleri ihaleden otomatikman elemesi gerekirken aksine ihaleleri hep iş ortaklığı yapan şirketlere vermesi rekabet koşullarını da ortadan kaldırıyor.

ÇİFTLİKKÖY'E YAKIŞIR PROJELER YAPIYORUZ

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, ihalesi yapılan projeyle ilgili olarak, "İlçemizin tüm sorunlarını ve eksiklerini teker teker belirlemiş durumdayız. Yıllardır çözülemeyen birçok sorunu çözdük ve çözmeye de devam edeceğiz. Çiftlikköy Sahil Düzenleme Projemiz devam ediyor, şimdi Çiftlikköy'e kapalı pazar yerimizin inşaatına başladık. Aynı proje içerisinde ilçemizin 4'üncü masal evini yapıyoruz. Kısa sürede çalışmalarımızı tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız" ifadelerini kullanmıştı.


 

Türkiye Haberleri