Bursa’da tekstil fabrikasındaki yangın 5 saatlik çalışmayla kontrol altına alındı!

Bursa'da yer alan bir tekstil fabrikasında henüz bilinmeyen bir nedenden yangın çıktı. Kestel Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikaya 30 itfaiye ekibi birden müdahale etti. Öğlen saatlerinde başlayan yangında 30 itfaiye aracı, 25 tanker ve 200 personel görev alırken 5 saat sonra kontrol altına alındı.

Bursa'da Kestel Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan bir tekstil fabrikasında yangın çıktı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay’a ait tekstil fabrikasındaki yangına 30 itfaiye müdahale ediyor.

YANGIN KISA SÜREDE BÜYÜDÜ

İHA'nın haberine göre saat 12.00 sıralarında Bursa Ankara yolu Çataltepe Mevkisi’ndeki fabrikada başlayan yangın kısa sürede büyüdü. Olay yerine Bursa Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan 30 itfaiye sevk edildi. Ekipler alevlere müdahale etse de tekstil hammaddelerinin kısa sürede alev alması yangını büyüttü. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, Ak Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan da olay yerine gidip yetkililerden bilgi aldılar.

ÖLÜ VE YARALI YOK


Vali Mahmut Demirtaş fabrikada 370 kişinin çalıştığını belirterek, “Çok şükür can kaybı ya da yaralanma yok. Söndürme çalışmaları hızlı şekilde sürüyor. Hem büyükşehir ekipleri, havalimanı, orman ve DSİ itfaiye araçlarını buraya getirdik. Hızlı şekilde müdahale ediyoruz. En kısa sürede söndüreceğiz. İçerideki işçiler de tahliye edildi” dedi.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Bursa'nın Kestel ilçesinde ev tekstili üretimi yapan fabrikada çıkan yangın 5 saatte kontrol altına alındı. 3 katlı fabrikanın 3’üncü katındaki depoda çıkan alevler, 3 bin metrekarelik binanın yaklaşık 2 bin 500 metrekaresinde etkili olurken, soğutma çalışmaları devam ediyor. Bölgede 53 itfaiye aracı ile 160 personel görev yapıyor.

Türkiye Haberleri