Bursa depremi İstanbul'u etkiler mi? Kandilli'den son dakika açıklaması

Bugün 10.42'de merkez üssü Bursa Gemlik'te meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem İstanbul dahil olmak üzere birçok ilde hissedildi. Herkes İstanbul depremini tetikleyebilir mi? sorusuna yanıt arıyordu. Kandilli son dakika açıklaması geldi.

Bugün Marmara'da 5.1 ve 4.5 büyüklüğünde meydana gelen depremler merkez üssü Bursa olmak üzere birçok ilde hissedildi. Meydana gelen iki depremin ardından "Bursa'daki deprem İstanbul depremini tetikler mi?" sorusu sık sık aratılıyordu. Kandilli Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener açıklamalarda bulundu.

BURSA DEPREMİ İSTANBUL'U ETKİLER Mİ?

Kandilli Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, deprem sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Marmara'daki 5,1 ve 4,5'lik iki depremi canlı yayında değerlendiren Özener şöyle konuştu:

"Kuzey Anadolu fayı Marmara Bölgesi'nde Akyazı'da iki kola ayrılıyor. Kuzeyden gelen kuzey kol, diğeri de güneyden gelen güney kol.Güney kol İzmit Körfezi'nden geçerek Marmara Denizi ile birleşiyor. Bu bölge aktif bir yer. Bu bölgede bundan önce meydana gelen depremler var. Marmara'da büyük bir deprem bekliyoruz. Ama her depremi büyük depremin öncesi olarak algılamamak gerek Marmara'da büyük bir deprem bekliyoruz. Ama her depremi büyük depremin öncesi olarak algılamamak gerek. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Doğan Kalafat ise "Bu deprem güney kolda küçük bir kırılma olarak meydana geldi. Dolayısıyla bunu Kuzey Anadolu fayı ile bir ilişkisi yoktur. Küçük bir yırtılma olarak meydana gelmiştir. Olumlu olarak değerlendiriyoruz. 5,1'lik ana depremin ardından meydana gelecek olan artçılar bizim gözlemlerimiz için önemlidir. Artçı depremlerin seyri endişeye yer olmadığını gösteriyor. Artçı depremler sıklıkla ve azalarak devam edecektir. Büyüklükleri değişebilir. Şu an için endişe edecek bir durum yok. Takip ediyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye Haberleri