Bu ne cesaret! Annesini Cumhurbaşkanı'nın basın müşaviri diye tanıtıp çakarlı araçlarla dolandırdılar! Milyonlarca liralık tuzak

Türkiye her gün yeni bir dolandırıcılık hikayesi ile tanışıyor. ‘Annem Cumhurbaşkanı Basın Müşaviri’ diyerek bir vatandaşı ağına düşüren şebeke 21 milyonluk vurgun yaptı. Dekontlar ve telefon yazışmaları delil olarak sunuldu. Olay savcılığa taşındı.

ERCAN ÖZTÜRK / ÖZEL HABER

Ortopedik ürünler ticareti yapan iş insanı Mehmet Ekti, 2022 yılında taşındığı yeni iş adresinde tanıştığı B. M., annesinin Cumhurbaşkanı Basın Müşavirliği’nde Basın Müdürü olduğunu söyledi. TC plakalı çakarlı araç kullanan B. M., ilerleyen günlerde annesini de iş insanıyla tanıştırdı. Samimiyet ilerledikten sonra harekete geçen M., güven sağlayınca da planını devreye soktu. İşte o vurgunun hikayesi..

YURT DIŞINDAN ARABA GETİRECEĞİZ

B. M., 2022 yılı aralık ayı gibi annesi N.’nin de olduğu arkadaş ortamındaki konuşmalarında Cumhurbaşkanlığı kanalıyla Doğuş Otomotiv üzerinden filo olarak 50 adet Audi 3- A6 model araç getireceklerini ancak kendilerinin 43 tanesini alabileceklerini kalan 7 tanesini alacak maddi güçlerinin olmadığını ama bu araçların da eşe dosta gitmesini istediklerini söyledi. Şüpheli N. de bunu tasdik ederek Cumhurbaşkanlığı'nda çalıştığı için yurt dışından gelen araçları kendilerine veya kendilerinin gösterdiği kişilere oğlunun aracı olarak rezerve edebildiklerini, bu araçları uygun fiyatla satın alabildiklerini anlattı. B. de; "Abi bizim araba işlerini annem ayarlıyor, yoksa benim tek başıma böyle bir gücüm yok"

ORTAĞIMIN BABASI CUMHURBAŞKANI KORUMA MÜDÜRÜ

Dilekçenin devamında şu ifadelere yer verildi: İlerleyen günlerde L. Ç.’yi de ortağı olarak tanıştırmıştır. L.’nin babasının da Cumhurbaşkanlığının Koruma Müdürü olduğunu söylemiştir. B. ortağının da olduğu bir anda " Abi paran varsa bu arabaları sana alalım, yabancıya gitmesin" demiştir. Müvekkilimiz araçların gelmesi halinde satın alabileceğini belirtince de B. müvekkilimize; "Abi, biz şimdiden kaporalarını verelim ki araçlar bize tahsis edilsin, sen ortağım L.'nin hesabına her araç için 100.000 TL olmak üzere toplam 700.000 TL gönder ben işlemleri başlatayım" demiştir. Müvekkilimiz de yukarıda belirttiğimiz hususlarla gerçek dışı bilgilerle iradesinin de yanıltılması ile kendisinde güven oluşması nedeniyle aralık ayı başında L.'nin hesabına her araç için 100 bin Türk Lirası olmak üzere toplam 700 bin TL kapora göndermiştir.

ÖNDEN BİR ARAÇ VERİP PLANLARINI DEVREYE SOKTULAR…

2022 yılının sonlarında araçlardan birinin hazır olduğu söylenerek Doğuş Otomotiv'e parayı gönderip aracın teslim alınabileceğini söylemiştir. Müvekkilimiz de aracın bedelinin tamamını Doğuş Otomotiv'e ödeyerek B. M. İle şüpheli B. ile buluşup aracı teslim almıştır. Bir adet aracın tesliminden sonra B. müvekkilimizi arayarak "Abi kalan arabalar geliyor para ödememiz lazım" demiştir. Müvekkilimiz de "Geldikten sonra öderiz " demesine karşın "Fiyatları sabitlemek için paranın tamamının bir an önce ödenmesi gerekiyor," demiştir. Müvekkilimiz de B.’nin bu talebi ile toplam 21.100.000 TL’yi parça parça hesaba havale yaptı.

"ANNEM KONUYU CUMHURBAŞKANINA İLETTİ"

Müvekkilimiz paraları gönderdikten sonra nisan ayı sonu gelmesine karşın bir gelişme olmayınca B.'ye sorduğunda kendisini bugün yarın diye oyalamaya başlamıştır. Mayıs ayı içerisinde de müvekkilimiz diğer şüpheli N. ile görüştüğünde o da kendisine Cumhurbaşkanı ile bu konuyu bizzat görüştüğünü araçların birkaç güne hazır olacağını söylemiştir. Şüpheliler haziran ve temmuz aylarında da araçların gemide ve gümrükte olduğu söyleyerek oyalamaya devam etmişlerdir. 2023 yılı ağustos ayına kadar oyalamışlar ve sonrasında müvekkilimiz haklarında suç duyurusu yapacağını söylediğinde de araçların aslında gelmeyeceğini itiraf ederek bu sefer de parasını ödeyeceklerine dair oyalamaya başlamışlardır. Bir süre sonra müvekkilimize 22 bin dolar ve 400 bin lira verip geri kalan parayı ödemediler. Şikayetçiyiz’ ifadelerine yer verildi.

Türkiye Haberleri