Bu haber dolandırıcıların nasıl köşeyi döndüğünü anlatıyor! Arda Turan'ın reklamını gerçek sanıp ağızlarına geleni saydılar

Yapay zeka teknolojisiyle dolandırıcılık yapan şebekenin son reklam yüzü Seçil Erzan fon vurgununa milyon dolarlar kaptıran Arda Turan oldu. Vatandaşlar videoyu gerçek sanarak Turan’a Seçil Erzan üzerinden göndermeler yaptı. Bir kullanıcı ‘En son yaptığı yatırımlarla dolandırılan birini reklamda oynatan firmayı kınıyorum’ mesajıyla firmayı kınadı.

ERCAN ÖZTÜRK / ÖZEL HABER

Futbol dünyasını sarsan fon dolandırıcılığıyla zor günler geçiren Arda Turan şimdi de yapay zeka dolandırıcılarının kurbanı oldu. Arda, yapay zeka teknolojisiyle hazırlanan videoyla bir marka için yatırım tüyoları verdi. Videonun altına yapılan yorumlar ülkemizde dolandırıcıların kısa sürede nasıl köşeyi döndüğünü kanıtlar nitelikteydi.

SES AYNI AMA...

Futbol dünyasının ünlü isimlerini videolarını yapay zeka teknolojisiyle değiştirerek bahis sitelerinin reklam yüzü yapan şebekenin son kurbanı Arda Turan oldu. Seçil Erzan’ın futbol dünyasını sarsan fon vurgunuyla zor günler geçiren Turan şimdi de yapay zeka şebekesinin reklam yüzü oldu. Arda Turan’ın bir videosuna yapay zeka teknolojisi kullanarak ses eklendi. Turan, neredeyse gerçek sesinden ayırt edilemeyecek kadar ustaca hazırlanan videoyla yaptığı yatırımlarla kısa sürede nasıl para kazandığını anlattı. Yaklaşık 1 dakikalık videoda Arda Turan ayda 95 bin lira kazanma fırsatı sundu. Videoda Turan’ın sesiyle dudak mimiklerinin uyumsuzluğu kolayca fark edilmesine rağmen videoyu gerçek sananların sayısı ise bir hayli fazla olması dikkatlerden kaçmadı.

FİRMAYI KINAYANLAR OLDU

Yapay zeka teknolojisi kullanılarak şebeke tarafından hazırlanan video sosyal paylaşım platformlarında sponsorlu olarak yayınlandı. Sonrasında yaşananlar ise adeta dolandırıcıların neden kısa sürede köşeyi döndüklerini kanıtlar nitelikteydi. Bir vatandaş Seçil Erzan’a 7 milyon dolar kaptıran Arda Turan’ı reklamında oynatan firmayı ‘En son yaptığı yatırımlarla dolandırılan birini reklamda oynatan firmayı kınıyorum’ mesajıyla kınadı.

İŞTE O MESAJLAR

İlgili Haberler

Seçil Erzan'ın fon vurgununda iki yeni mağdur daha: Hastane masraflarını bile almış!

Türkiye Haberleri