Bakan Fidan, "Türkiye'nin kırmızı çizgisi" diyerek vurguladı! "İki devletli çözüm için her türlü katkıya hazırız

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze’deki savaşın sona erdirilmesi ve kalıcı barışın sağlanmasına yönelik, "Her türlü tartışma iki devletli çözüm etrafında olmalıdır. Bu bağlamda her türlü katkıya hazırız" dedi. dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze’deki savaşın sona erdirilmesi ve kalıcı barışın sağlanmasına yönelik açıklamalarda bulundu. İki devletli çözümün Türkiye'nin kırmızı çizgisi olduğunu vurgulayan Fidan, "Her türlü tartışma iki devletli çözüm etrafında olmalıdır" ifadelerini kullandı.

"İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM TÜRKİYE'NİN KIRMIZI ÇİZGİSİ"

CNN Türk'e konuşan Bakan Fidan, ‘İki devletli çözüm Türkiye’nin kırmızı çizgisi. Bu sorunu bölge ülkeleri sahiplenmeli ve buna uygun davranmalıdır. Her türlü tartışma iki devletli çözüm etrafında olmalıdır. Bu problem Filistinliler ve İsraillilerden büyüktür, tüm bölgeyle alakalıdır. Garantörlük önerimiz iki devletli çözüm bağlamındadır, her türlü katkıya hazırız’ dedi.

"TÜRKİYE OLARAK HER TÜRLÜ KATKIYA HAZIRIZ"

Toplantı sonrası Bakan Fidan’a birkaç soru sorma şansım daha oldu. ‘ABD’ye aradan çekil demek mi’ diye sordum. Bakan Fidan, ‘Bundan bahsetmiyorum. Bölge ülkelerinin de sözü geçmeli. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’da söyledi, biz Türkiye olarak her türlü katkıya hazırız’ dedi. Burada da ABD’ye net bir mesaj vardı.

Türkiye Haberleri