Aziz Nesin'in öldüğü otel icradan satılıyor

AK Parti eski milletvekillerinden Reşat Petek’in ağabeyi Şemseddin Petek’in Çeşme'deki  muhafazakar konseptli oteli icradan satışa çıktı. Çeşme İcra Dairesi,  Petek'in yeğeni Necmettin Şimşek’e olan borcunun ödenmesi için Club Familia Oteli 235 milyon 897 bin liradan satışa çıkardı. Türk mizah edebiyatının en önemli isimlerinden olan  Aziz Nesin 1995 yılında bu otelde hayatını kaybetmişti.

ERCAN ÖZTÜRK / ÖZEL HABER

“Muhafazakâr otel” konseptine sahip olan Club Familia, Çeşme’nin en eski otellerinden biri. 235 odalı otel, iş insanı Necmeddin Şimşek ile dayısı Av. Şemseddin Petek’e aitti. Otelin yüzde 51'i Av. Petek’e, kalan hisse ise Şimşek’e ait iken, dayı-yeğen arasında çözülemeyen bir anlaşmazlık çıktı. Taraflar arasındaki dava ve tahkim süreçleri yıllar sürdü.

KLİMA, BAZA, YATAK…..

 Yargıtay 11. Hukuk Dairesi kararının ardından ikili arasındaki ortaklık son buldu. Şimşek, hissesini Av. Petek’e devretti. Ancak taraflar arasındaki gerilim bitmek bilmedi. Şimşek, dayısından parasını alamadığı gerekçesi ile birkaç kez haciz işlemi yaptı. Ancak, yapılan işlemlerde haczedilen eşyalar otelden alınmadı. 6-7 Haziran’da yapılan haciz işlemi ile ikili arasındaki kriz yeni bir boyut kazandı. İş insanı Şimşek’in avukatlarının talebi ile Bakırköy İcra Dairesi haciz kararı aldı.  Haciz tutanaklarına göre işlem 2 gün sürdü. Tutanakta alacak miktarının 30 milyon 62 bin TL olduğu bilgisi yer aldı. Necmeddin Şimşek’in alacaklı olduğu tutanakta, borçlu tarafta Familia Turizm Yatırım Şti’nin adı yer aldı. Otelde bulunan 170 klima, 224 baza, 327 yatak, 1 adet çamaşır makinesi, soğuk hava deposu, 2 adet merkezi soğutma sistemi dış ünitesi, doğalgaz tankı haczedildi.

KRAL DAİRESİ DE BULUNUYOR

Bir dönem adı Kardia Otel olan otelde ünlü yazar Aziz Nesin kalp krizi geçirerek vefat etmişti. İstanbul merkezli Akdeniz Girişim Holding'e ait Çeşme'nin en gözde yerindeki otel daha önce de çok defa icradan satışa çıkmış ve  çok sayıda yatırımcı da talip olmuştu. Çiftlikköy'deki Club Familia Otel Çeşme isimli tesiste 250 standart, 6 suit oda ve 41 bungalowdan oluşuyor. 5 ana blok 14 adet iki katlı bungalov tipi binalar, restoran ve toplantı salonu olarak kullanılan 3 katlı bina, 2 adet açık havuz, 1 adet kral dairesi olarak kullanılan dubleks bina, amfi tiyatro plaj, güneşlenme yerleri, tenis kortu, basketbol sahası, çocuklar için oyun parkları ve otopark olarak dizayn edilen tesisler bulunan Club Familia Otel isimli tesiste kral dairesi olarak adlandırılan dubleks villa ise iki katlı ve deniz manzaralı.

235 MİLYON LİRADAN SATILACAK

Çeşme İcra Dairesi tarafından satışa çıkarılan ve 235 milyon 897 bin lira muhammen bedel belirlenen otel için ilk satış ihalesi için başlangıç tarih ve saati 29 Kasım 2023 10:10 bitiş tarih ve saati 06 Aralık 2023 10:10, ikinci satış ihalesi için başlangıç tarih ve saati 29 Aralık 2023 10:10 bitiş tarih ve saati 05 Ocak 2024 10:10 olarak açıklandı.

Türkiye Haberleri