Aydın'dan sonra bir KYK yurdunda daha asansör faciasından dönüldü! İşte genç kızın kurtarma anları

Aydın'daki asansör kazasında Zeren Ertaş duvarla asansör arasında sıkışarak hayatını kaybetmişti. Henüz olayın şoku atlatılamamışken benzer bir olayda KYK Binali Yıldırım Yurt Kampüsü'nde yaşandı. Kız öğrenci yurdunda arızalanan asansörde mahsur kalan bir öğrenci, yurt görevlileri ve arkadaşları tarafından kurtarıldı. Genç kızın kurtarılma anları kameralara yansıdı.

Geçtiğimiz günlerde Aydın'daki  Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda arızalanan asansörde sıkışan Zeren Ertaş yaşamını yitirmiş ve tüm ülkede büyük bir üzüntüye neden olmuştu. Henüz şok atlatılamışken bir haber de  Sivas'ta yer alan  Binali Yıldırım Yurt Kampüsü'nde  meydana geldi. 

ASANSÖRDE MAHSUR KALAN GENÇ KIZ KURTARILDI 

Kız öğrenci yurdunda arızalanan asansörde ismi henüz öğrenilemeyen bir öğrenci mahsur kaldı. Kız öğrencinin çığlıkları sonrası yurt görevlileri çalışma başlatırken, arkadaşları da yardıma koştu. Yurt görevlileri ve çok sayıda öğrencinin yarım saatlik çalışması sonucu, asansörde mahsur kalan öğrenci kurtarıldı. 

Aydın'ın Işıklı Mahallesi Kültür Bulvarı'ndaki KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda 2 gün önce meydana gelen olayda; 15 kişilik asansörün arıza yapması sonucu aşırı yük nedeniyle kaymaya başladığı sırada, panik yapan Zeren Ertaş, çıkmak istedi. Bu sırada asansör hareket edince Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi Zeren Ertaş, sıkışarak yaşamını yitirdi. Olayla ilgili, yurdun asansörlerinin bakımını üstlenen firmanın sahibi Mustafa Büyükyapıcı, tutuklandı.
 

Türkiye Haberleri