Avcılar Belediyesi'nin çöp kamyonlarındaki plakaları Belediye Başkanı'nın adı ve soyadının baş harfleri çıktı!

Avcılar Belediyesi’ne geçtiğimiz günlerde alınan temizlik araçlarına ‘özel’ plakalar alındı. Kamu kaynaklarıyla alınan temizlik araçlarına ekstra para verilerek Belediye Başkanı Turan Hançerli’nin ad ve soyadının ilk harfleri olan TH plakaları alındı. Özel Kalem Müdürlüğü tarafından satın alınan plakalara ne kadar verildiği ise bilinmiyor.

ERCAN ÖZTÜRK/ ÖZEL HABER 

 Cumhuriyet kutlamalarında kadınlara oryantal müzikle oynattığı için tartışmaların hedefinde olan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli şimdi de ‘Özel Plakalar’ ile gündemde. Avcılar Belediyesi, geçtiğimiz yıl tasarruf tedbirleri kapsamında temizlik araçları satın aldı. Satın alınan araçların mevcutlu plakaları günden güne değişmeye başladı. Değişen plakaların hepsinin ‘TH’ ile başlaması dikkat çekti. Özel Kalem Müdürlüğü’nün başkan Turan Hançerli’ye jest olsun diye temizlik araçlarına ‘TH’ ile başlayan plakalar satın aldı. Şu ana kadar kaç tane temizlik aracına özel plaka takıldığı, plakalara ne kadar para ödendiği bilinmiyor. Özel plaka takılan araç sayısının şimdilik beş tanesi tespit edildi. Kamu parasıyla alınan araçlara ekstra paralar ödenerek özel plakalar alınması büyük tepkilere neden oldu.

ÖZEL PLAKA NASIL ALINIR? 

Özel plaka alımı için iki farklı yöntem bulunmaktadır. Eğer talep edilen plaka hali hazırda bir kişiye ait ise bunun için noter ve arabulucu yardımı ile görüşerek anlaşılan para ile satın alım yapılabilir. Bunun dışında eğer plaka sahipli değil ise trafik müşavirleri ve Emniyet Müdürlüğü tarafındaki yetkili birimler ile iletişime geçerek özel plaka alınabilmektedir. Burada ise ilgili kişiden plakaya karşın resmi olarak belirlenen tutarda bir bağış yapılması gerekir.

ARABALARA FOTOĞRAFLARINI ASTIRIYOR!

Avcılar Belediye Başkan Turan Hançerli’ye dair uygulamalar bununla sınırlı değil. Ulaştırma servisinde görev yapan çok sayıda araç plakasının da TH olarak satın alındığı öğrenildi.  Belediye personeli hizmetinde olan her araca Hamçerli’nin fotoğrafının asılması zorunlu tutulmuş. Hançerli uygulamalarından biri de havalimanı karşılamaları. Hançerli her yurt dışı dönüşünde belediyede görev yağan birim müdürleri tarafından havalimanında karşılanmış.

Türkiye Haberleri