Emniyet Müdüründen alkışlanacak talimat! Öğrencilerin asansör faciası protestosuna yurt müdürü engel olmak istedi ama...

Aydın'da KYK yurdunda asansör faciası sonrası 22 yaşındaki Zeren Ertaş hayatını kaybetmişti. Bir grup öğrenci Çanakkale meydanına inerek asansör faciasını protesto etmek istedi. Yurt müdürü engellemeye çalışsa da İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı'dan alkışlanacak hareket geldi.

Aydın'daki KYK yurdunda asansör faciası yaşanmış, ne yazık ki Zeren Ertaş hayatını kaybetmişti. Olay günü protestolar yapılırken, bir grup öğrenci bu kez Çanakkale meydanda olayı protesto etmek istedi. Yurt müdürü "Geç gelirseniz yurda almam" diyerek protestoyu engellemeye çalıştı. İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı ise öğrenciler için 'yolların açılması' ve 'müdahale edilmemesi' talimatını verdi. Arıcı'nın bu talimati büyük alkış aldı.

ÇEVİK KUVVET ARAÇLARIYLA YURDA BIRAKILDILAR

İl Emniyet Müdürü öğrencilerin asansör faciasına engel olmamak bir yana güvenle yurtlarına dönmesi için de talimat verdi.  Yürüyüş eylemini gerçekleştirilen öğrenciler, çevik kuvvet otobüsleriyle yurtlarına geri bırakıldı.

Türkiye Haberleri