Hulusi Akar: Gazze'de savaş değil katliam yaşanıyor! Netanyahu eli kanlı bebek katilidir

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Gazze’de yaşananların bir savaş değil katliam olduğunu vurgulayarak, "Netanyahu, eli kanlı bir bebek katilidir" dedi.

Hulusi Akar, "Dünyada bilim her an gelişmekte her an değişmekte. Buna ayak uydurmak lazım. Bunu takip etmek ve bunu mutlaka kontrol altına almak ve kendi kişiliğimiz, kimliğimizi de bu gelişmelere katmak lazım. Sadece takip etmek değil, bu konudaki gelişmelere elimizden geldiğince katkı sağlayıp küresel ölçekte rekabetçi bir tutum içinde yerimizi almamız lazım" dedi.

Konuşmasında İsrail’in Gazze’ye yönelik gerçekleştirdiği saldırıları kınayan Akar, “Gazze’ye savaş demeyin. Bu bir katliam, soykırım. Bu bir vahşet, barbarlık. Bir hastaneyi vurmak hukukun, insanlığın bittiğinin göstergesidir. Hiçbir insani duyguları kalmamış, tamamen hayvanlaşmışlar. Önüne geçen herkesi katlediyorlar. Bunlar Netanyahu'nun 'sionazileri' ama merhametsiz olan bir gün her şeyini kaybedecek. Birazcık insan olan üzülür, düşünür. Bu Netanyahu eli kanlı bebek katili. Tarih bunun hesabını soracak bunlardan. Yanlış hesap Ankara'dan döner. Birçok ülkeye rüşvet teklif ediyorlar. Amerika'nın desteğiyle diğer devletleri de hareketsiz bıraktılar. Dolayısıyla bu alçakları bizim anlamamız mümkün değil. Bu yaşanan durum ciddi bir şekilde radikalleşmeye sebebiyet verecek. Avrupa’daki devletlerin yönetiminin suskunluğu var. Avrupalı, Amerikalı bütün vatandaşlar bu ahlaksızlığa ‘dur’ diyorlar ama yönetimler suskun. Bunu ayırt etmek lazım. İngiltere de Amerika da hiçbir şey yapmıyor” diye konuştu.

Milletvekili Akar, sunumunda, "Sevgili gençler, bugün burada valimizle, rektörümüzle ve Aydın'ımızın yöneticileriyle beraber sizlerle olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geleceğimizin varisleri olan gençlerimizin gelişimine eğer biz de bir tuz katabilirsek ne mutlu bize. Tabi siz değerli hocalarımızın, üniversitemizin mensuplarının gayretleri hep takdirin üzerinde. Buradaki gençlerimize yapılan yatırım, ülkemizin geleceği bakımından en önemli yatırım. Üniversitemiz 30 yıldan beri burada eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmekte ve temennimiz çok daha uzun yıllar devam edecek. Her geçen gün de gelişerek devam edecek. Dünyada bilim her an gelişmekte her an değişmekte. Buna ayak uydurmak lazım. Bunu takip etmek ve bunu mutlaka kontrol altına almak ve kendi kişiliğimiz, kimliğimizi de bu gelişmelere katmak lazım. Sadece takip etmek değil, bu konudaki gelişmelere elimizden geldiğince katkı sağlayıp küresel ölçekte rekabetçi bir tutum içinde yerimizi almamız lazım" dedi.

Türkiye Haberleri