Kar kış kapıda! AFAD İstanbulluları mesajla uyardı! Bakan Yerlikaya tedbir çağrısı yaptı

Son haftalarda etkili olan soğuk ve fırtınalı havalar megakent İstanbul'da yer yer etkisini göstermeye devam ederken AFAD'dan İstanbullu vatandaşlara son dakika uyarısı geldi. Bakan Yerlikaya'da tedbir çağrısında bulundu.

Son birkaç gündür yurdumuz genelinde etkili olan soğuk ve fırtınalı havalar İstanbul'da da yer yer kendisini gösterdi. Valilik ve Meteoroloji günlerdir İstanbul'u uyarırken AFAD megakentli vatandaşlara yarını işaret ederek son dakika uyarısında bulundu.

BAKAN YERLİKAYA TEDBİR ÇAĞRISI YAPTI

AFAD'ın mesajlı uyarısının ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD tarafından sarı ve turuncu kod beklenen illeri paylaşarak tedbir çağrısında bulundu.

İŞTE AFAD'IN O MESAJI

AFAD yarın 44 il için "turuncu", 20 il için "sarı" meteorolojik uyarı yapıldığını bildirdi. AFAD'ın açıklamasına göre, yarın Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor. Bu nedenle uyarı verilen illerde valilik, kaymakamlık ve il AFAD müdürlüklerine bilgilendirmeler yapıldığı belirtilen açıklamada, ekiplerin teyakkuz halinde olduğu bildirildi.

44 İL TEK TEK UYARILDI

Açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son bilgiler ve yapılan değerlendirmelere göre, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova, Yozgat ve Zonguldak'ın aralarında bulunduğu 44 il için "turuncu" meteorolojik uyarı yapıldı.

İlgili Haberler

Yüksekova'da kar 4 metreyi buldu! Ekipler adeta tünel açtı

Türkiye Haberleri