21 il için sarı alarm! Aralarında İstanbul da var

Meteoroloji 10 Şubat tarihli hava durumu raporu, Türkiye genelinde dikkat çekici bir durumu vurguluyor. İstanbul dahil olmak üzere toplam 21 il için sarı alarm verilmiş durumda. Marmara ve Kıyı Ege bölgelerinde güney yönlerden kuvvetli rüzgarlar (40-70 km/saat) bekleniyor. Bu durum, olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda bir uyarı niteliği taşıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkemizin güney ve batı kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Kıyı Ege, Doğu Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu (Siirt hariç), Tunceli, Malatya, Elazığ ve Bingöl çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışlar bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis oluşabileceği belirtiliyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

Hava sıcaklığı konusunda önemli bir değişiklik öngörülmüyor; genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgar ise genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif olarak esecek, ancak Marmara ve Kıyı Ege'de güney yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor.

Meteoroloji raporunda yapılan uyarılar da oldukça dikkat çekici. Kuvvetli rüzgar uyarısı, Marmara ve Kıyı Ege bölgelerinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiğini belirtiyor. Aynı şekilde, Doğu Karadeniz'in yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda çığ tehlikesi bulunduğu için dikkatli olunması önemle vurgulanıyor.

Türkiye Haberleri