10 bin TL'nizi iade alabilirsiniz... Merkez Bankası ve BDDK'yı bile taklit ediyorlar! Sakın tıklamayın, hesabınız boşaltılabilir

Sosyal medyada "10 bin TL'nizi iade alabilirsiniz" yalanıyla dolandırıcılık yöntemi başladı. Dolandırıcılar Merkez Bankası ve BDDK'yı taklit ederek ilanlar veriyor. Uzmanlar, ilanlara tıklanması halinde hesaplarının boşaltılabileceği konusunda uyarıyor.

Eski adı Twitter olan X sosyal medya platformunu mesken tutan dolandırıcılar akılalmaz bir yönteme başvurdu. Son dönemde platformda Merkez Bankası ve BDDK'nın logosunu kullanarak ilanlar veren dolandırıcılar, vatandaşları mağdur etmeye başladı.

"Banka hesap kesintileri, kart aidatı iadesi, puan kazanmak, kredi almak, çekilişe katılmak için tıklayın" gibi bahanelerle vatandaşları kandıran dolandırıcılar, sosyal medya platformunda reklam vererek daha çok kullanıcıya ulaşıyor.

HESABINIZ BOŞALTILABİLİR!

"10 bin TL iadenizi geri alabilirsiniz" gibi yazıların görüldüğü ilanlara tıklayanlar ise banka hesaplarının boşaltılma riskiyle karşı karşıya kalıyor.

Süreç şöyle ilerliyor: Vatandaş ‘bankanın uygulamasına girdim’ sanarak tüm bilgilerini giriyor. Ekranda bilgileri gören dolandırıcı aynı zamanda ikinci bir bilgisayardan bankanın gerçek mobil şubesine giriyor.

Banka tüketicinin cep telefonuna bir şifre gönderiyor. Tüketici, o şifreyi de dolandırıcının ekranına yazdığında dolandırıcı gerçek banka hesabının bulunduğu sayfada o şifreyle hesabı boşaltabiliyor ayrıca kredi çekip borçlandırabiliyor.

Sosyal medya işletmecileri de bu ilanları yayınlayarak yüz binlerce insanı tehlikeye sokuyor.

Uzmanlar, ilgili kurumların X benzeri platformlara ceza vermesi gerektiğini ve vatandaşların bu ilanlara tıklamaması konusunda uyarıyor.

Türkiye Haberleri