Milli futbolcu Kenan Yıldız'a eleştiri! ''Burada performansı düştü''

Sol kanada geçen Milli Futbolcu Kenan Yıldız'ın performansı hakkında eleştiriler geldi.

İtalyan spor yorumcuları, Juventus'un Roma ve Empoli ile berabere kalmasının ardından bu puan kayıplarının arkasındaki nedenleri tartışmaya açtı. Yorumcular, özellikle Koopmeiners’ın takıma katılması ve Kenan Yıldız’ın pozisyon değişikliğine dikkat çekti. Juventus'taki bu değişikliklerin performansı olumsuz etkilediği savunuldu.

Eski futbolcu Bergomi, Koopmeiners’ın transferi sonrası Kenan Yıldız’ın sol kanada çekildiğini hatırlatarak, "Como ve Verona maçlarında olduğu gibi forvet arkasında oynadığında çok daha etkili oluyor" şeklinde bir değerlendirme yaptı. Kenan Yıldız’ın forvet arkası pozisyonda daha iyi verim verdiği üzerinde duran Bergomi, pozisyon değişikliğinin oyuncunun performansını olumsuz etkilediğini vurguladı.

Paolo Di Canio da benzer görüşlere katılarak Empoli karşısında Kenan Yıldız’ın hiç şut atamadığını ve bu durumun oyuncunun yanlış kullanıldığından kaynaklandığını söyledi. Di Canio, "Onu kenarda oynatırsanız, yeteneklerini sergileyemiyor. Şut atma şansı bile olmadı. Kenarda oynaması onun etkinliğini azaltıyor" yorumunu yaptı.

Ivan Zazzaroni ise farklı bir noktaya dikkat çekerek, Kenan Yıldız’a 10 numaranın verilmesini erken bulduğunu belirtti. Zazzaroni, "Chiesa’nın oyun zekası bu takımda eksik kaldı. Kenan Yıldız yetenekli ama henüz 10 numaranın getirdiği sorumluluğu kaldırabilecek seviyede değil. Bu durum onun üzerinde gereksiz bir baskı oluşturuyor" ifadelerini kullandı.

Son olarak Zazzaroni, Juventus’un Avrupa performansının da merakla izlendiğini ve işler kötü giderse nasıl bir yol izleneceğini sorguladığını belirtti. Şu an için erken olduğunu belirten Zazzaroni, Kenan Yıldız’ın gelişim sürecinin izlenmesi gerektiğini vurguladı.

Spor Haberleri