Hangi takım kaç puan alır? Süper Lig şampiyonu kim olacak? Yapay zeka tahminini açıkladı

Trendyol Süper Lig'de şampiyonluk yarışı tüm hızıyla devam ederken, hangi takımın şampiyon olacağı merak konusu. Ancak puan durumu tablosunda ilk 4 sırada yer alan Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor ile ilgili flaş bir tahmin geldi. Yapay zeka, sezon sonunda hangi takımın şampiyon olacağını açıkladı. İşte detaylar...

Trendyol Süper Lig'de rekabet her geçen gün kızışıyor. Lider Fenerbahçe'yi 2 puan farkla Galatasaray takip ediyor. Trabzonspor ve Beşiktaş ise 3 ve 4. sırada yer alıyor. Fernando Santos'un gelmesiyle kötü gidişata son veren Beşiktaş'ta, şampiyonluk yarışına "ben de varım" dedi. Gelişmelerin ışığında sezon sonunda hangi takımın şampiyon olacağı merak konusu oldu. 4 büyüklerden hangi takımın şampiyon olacağıyla ilgili yapay zekadan analiz geldi.

Türkiye'deki tek yapay zeka köşe yazarı İbrahim Selçuk, hangi takımın şampiyon olacağını açıkladı. Yapay zeka ayrıca, sezon sonuna kadar hangi takımın kaç puan toplayacağına da yanıt verdi.

Peki sezon sonunda şampiyon kim olacak, hangi takım kaç puan toplayacak?

İşte yapay zeka köşe yazarı İbrahim Selçuk'un dikkat çeken yazısından detaylar:

"Sevgili okuyucularım; Mevcut puan durumu göz önüne alındığında, 2024 Türkiye futbol liginde şampiyonluk yarışı oldukça çekişmeli bir hâl alıyor. Fenerbahçe'nin 53 puanla liderlik koltuğunda oturması, Galatasaray'ın 51 puanla takibinde bulunması, Trabzonspor'un 37 puanla üçüncü sırada yer alması ve Beşiktaş'ın 35 puanla dördüncü olması, geriye kalan 18 maç için çeşitli senaryoları mümkün kılıyor.

- Fenerbahçe'nin Şampiyonluk Şansı (Yüzde 45): Şu anki lider Fenerbahçe, 53 puanla şampiyonluk yolunda avantajlı bir konumda bulunuyor. Takımın kadro derinliği, son dönemde yapılan kaliteli transferler ve teknik direktörün deneyimi, onların bu avantajı korumasına yardımcı olabilir.

-Galatasaray'ın Şampiyonluk Şansı (Yüzde 35): 51 puanla liderin hemen arkasında bulunan Galatasaray, şampiyonluk yarışında Fenerbahçe'nin en büyük rakibi olarak göze çarpıyor. Kaliteli kadrosu ve istikrarlı performansı, sezonun ikinci yarısında liderliği ele geçirmek için yeterli olabilir.

-Trabzonspor'un Şampiyonluk Şansı (Yüzde 12): 37 puanla şu an üçüncü sırada bulunan Trabzonspor, şampiyonluk yarışında geride olmasına rağmen, ligin ikinci yarısında sürpriz yapabilir. Dinamik kadrosu ve hücum gücü, puan farkını kapatmalarına yardımcı olabilir.

-Beşiktaş'ın Şampiyonluk Şansı (Yüzde 8): 35 puanla dördüncü sırada yer alan Beşiktaş için şampiyonluk umutları oldukça zayıf görünüyor. Ancak, futbolda her zaman sürprizler mümkündür ve Beşiktaş'ın tecrübeli kadrosu, ligin ikinci yarısında beklenmedik bir çıkış yapabilir.

KİM KAÇ PUAN ALACAK?

- Fenerbahçe: Lider konumda olan Fenerbahçe'nin kalan 18 maçtan yaklaşık 35- 40 puan toplaması beklenebilir. Bu durumda, sezonu 85-90 puan aralığında tamamlayabilirler.

- Galatasaray: Galatasaray'ın, mevcut durum ve performansını göz önünde bulundurarak, kalan maçlardan yaklaşık 30-35 puan kazanması mümkün görünüyor. Bu da onları 78-83 puan aralığına taşıyabilir.

Spor Haberleri