Futbolda fon dolandırıcılığı nasıl yapıldı? Seçil Erzan soruşturmasında yeni perde! Her bir detay çok acayip

Bankacı Seçil Erzan'ın futbol dünyasından pek çok ismi Fatih Terim'in adını kullanarak dolandırdığı iddia edilmişti. Soruşturmada yeni perde açıldı. Tam anlamıyla bir akıl tutulması.

Aralarında Arda Turan, Muslera, Emre Belözoğlu, Selçuk İnan gibi isimlerin olduğu futbol dünyasını dolandırdığı iddia edilen Denizbank Florya şubesi eski banka müdürü Seçil Erzan soruşturmasında yeni perde açıldı. . Konuya ilişkin ilk duruşma 21 Ekim tarihinde görülmüştü. 14 saat süren duruşmada gergin anlar yaşanmıştı. Avukat Rezan Epözdemir dolandırıcılık davası hakkında açıklamalarda bulundu.

BDDK'DA GÖRÜNEN 43 MİLYON DOLAR

CNNTürk'ün yayınına katılan Avukat Rezan Epözdemir, Seçil Erzan'ın dolandırcılık soruşturması ile ilgili şunları söyledi:
"Seçil Erzan 2013'ten sonra sistemi kuruyor, 2020'den sonra ise para alışlar başlıyor. Seçil Erzan'ın topladığı miktar 43 milyon dolar BDDK raporunda görünen.

(Arda Turan'ın Seçil Erzan'la telefon görüşmesini kaydedip delil olarak sunması hakkında) Arda Turan'ın yaptığı şey hukuka aykırı normalde. Bu kaydı alamazsınız normal şartlarda. Delil olarak sayılamaz. Hukuka aykırı yollardan elde edilen bulgular delil olamaz. Bizde hukuka aykırı bir delil ne zaman delil olur? Yargıtay'a göre; ani gelişecek veya başka türlü bir delil elde etme şansınız olmayacak.

"BU BİR AKIL TUTULMASIDIR"

(Seçil Erzan'ın ifadesinde yer alan 'kimseyi ikna etmedim' ifadesi hakkında) Seçil Erzan ifadesinde kimseyi ikna etmek için gayret göstermedim diyor. Nasıl gayret göstermemiş? Kendisi ikna etmiş 5-6 defa aramış, kurumsal fonumuz özel fonumuz demiş. Kurumsal güven esasıyla gitmiş ve referansla yapılmış bu iş. Bu paralar normal koşullarda hesaptan hesaba geçmeliydi. Islak imzalı kaşeli belge verilmiş. Güven ilişkisine bağlı ilerlenmiş. Bir akıl tutulması bu. Emre Çolak, Selçuk İnan şubede vermişler paraları. Ortada bir dolandırıcılık hadisesi var. Yürüyen bir yargılama sistemi var.

ELDEN VERİLMESİ ŞÜPHELİ

(Sosyal medyada çıkan 'dolandırıcılık mı değil mi?' tartışmaları hakkında) Dolandırıcının hiç mi suçu yok? Burada sizin bir kurumsal kimliğiniz var dolandırılanlar da Seçil Erzan'ın kurumsal kimliğine güvenip inanıyor. Ticari teamüllere uygun olsa hesaptan hesaba gider. Bu iş bu yüzden bir dolandırıcılık zaten. Elden verilmesi şüpheli bir durum. 'Bu bir fon, kurumsal fonumuz. Banka yöneticilerimiz var. Ve bu fonda önemli bir kar getirisi var fakat dışarıdan bir kimseye verilmiyor bu fon' tarzında söylemler kullanıyor Seçil Erzan.

PARALAR NEREDE?

(Seçil Erzan'ın futbolculardan aldığı paraları borsada kaybettiği iddiaları hakkında) Erzan diyor ki ben yatırım yaptım kaybettim. Tefecilerin eline düştüm, bu futbolculardan gelen parayı da tefecilere kaptırdım diyor. Tefecilere verdiği miktar 7-8 milyon dolara tekabül ediyor. Paranın geri kalanına dair bir bilgi yok. Seçil Erzan ifadesinde borsada kaybettikten sonra bazı futbolculara 'bana para bul' dedim diyor. Bulduktan sonra da bu parayla tefecilere ödeme yapılmış."

İlgili Haberler

Futbolda fon dolandırıcılığı davasının seyri değişiyor! Seçil Erzan'ı kaçırıp tehditle verdiklerinden fazlasını almışlar

Spor Haberleri