Tacizle suçlanan ve ihracı istenen Ümit Dikbayır'dan Akşener'e rest: İstifa etmeyeceğim, rezil kepaze edeceğim

"Akşener'in hesapları incelensin" diye dilekçe veren Ümit Dikbayır, taciz suçlamasıyla disipline sevk edildi. İhracı istenen Dikbayır'dan zehir zemberek açıklamalar geldi. Akşener'e rest çeken Dikbayır, "İstifa etmeyeceğim, rezil kepaze edeceğim" dedi.

İhracı istenen İYİ Parti milletvekili Ümit Dikbayır, videolu mesajla zehir zemberek açıklamalarda bulundu. İstifa etmeyeceğini belirten Dikbayır, İYİ Parti'nin dedikodu kazanına döndüğünü belirtip suçlamaları yargıya taşıyacağını ifade etti. Ayrıca, "Rezil kepaze edeceğim" sözleri dikkat çekti.

"REZİL KEPAZE EDECEĞİM"

Akşener ve İYİ Parti kadrolarına gözdağı veren Dikbayır, "Bazı parti yetkililerimizin çok utanacağı bir şey var. Ben onu anlattığım zaman rezil, kepaze olacaklar" dedi. Taciz suçlamalarına ilişkin de konuşan Ümit Dikbayır, suçlamaların tamamını reddetti.

"KIZIN BAŞKASIYLA İLİŞKİSİ VAR, SIRF BANA İFTİRA ATSIN DİYE İŞE ALDILAR"

Söz konusu olayın 5 yıl önce yaşandığını, iddialara konu partili kadının kendisi ile değil bir başka partiliyle ilişkisi olduğunu beyan eden Dikbayır şu ifadeleri kulllandı;

Partide tacizde bulunulduğu öne sürülen kadını işten çıkarıp olayın üstünü kapattılar. O kızcağız da işten çıkarılmasını benden biliyor. Şimdi bilemişler, 5 sene önce işten çıkarttıkları bu kişiyi işe almışlar sırf bana iftira atsın diye. O zaman bu kızın kiminle ilişkisi bulunduğu, bu olayı kimin örtbas ettiği biliniyor. Genel Başkana doğru bilgi verilmiyor, yine bir dedikodu üzerinden gidiyor. Yarın bir gün anlattığım zaman ne yapacak? Evet, bunları açıkça anlatmak zorundayım. Çünkü bana açıkça iftira ettiler. Benim de çoluk çocuğum var. Öyle şey olur mu?"

Öte yandan Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, bugün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na hakkındaki iddiaların araştırılması için dilekçe verecek. Ayrıca TBMM Başkanlık Divanı'na dilekçe verip, iddia konularıyla ilgili dokunulmazlığının kaldırılmasını isteyecek.

İYİ Parti Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığı da 'Ümit Dikbayır' gündemiyle toplanacak. Dikbayır, tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle sevk edildiği için Disiplin Kurulu 'Tedbiri' karara bağlayacak. Daha sonra tarafların dinlenmesi için gün belirlenecek.

İYİ PARTİ DEDİKODU KAZANINA DÖNDÜ, AKŞENER GEREĞİNİ YAPMADI

İddialar ve suçlamaların odağındaki Ümit Dikbayır, geride bıraktığımız gün İYİ Parti'nin dedikodu kazanına döndüğünü belirtip, partilileri 'hesapçı' ve 'kurnaz' olarak tanımlayarak, zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti'de dedikodu kazanının kaynadığını, Akşener'in iftiralarla manipüle edildiğini dile getiren Dikbayır, "Milletimize umut olarak anılması gereken İYİ Parti, maalesef iftiralar ve dedikodularla anılmaktadır. İlk günlerde şahsımın onuru ve şerefi söz konusu olsa da dava arkadaşlarımın bir toz zerresi kadar bir emeğinin bile heba olmaması adına suskunluğumu korudum. İnandım ve bekledim ki Genel Başkanımız bu iftira ve dedikodu çarkını kıracak, gereğini yapacak. İnanıyordum ki Sayın Genel Başkan Meral Akşener, İYİ Parti'ye verilen hiçbir emeği, iftira, hırsızlık ve para ilişkileri ile aynı cümle içinde kullandırmayacak. Ama olmadı" ifadelerini kullandı.

Dikbayır şu ifadeleri kullandı;

"DEDİKODU KAZANINA ODUN ATILDI"

"Bu çirkin ve eğri işlerin önüne geçmek yerine o kazanın altına odun atıldı. Suskunluğumu korumakla birlikte partimizin elini rahatlatmak, soluk aldırmak için hakkımdaki iddiaların araştırılmasını talep ettim. Hem parti disiplin kuruluna hem de İYİ Parti TBMM Grup Yönetimi'ne dilekçe verdim. Ancak üzülerek tecrübe ettim ki, kutsal emanet gördüğüm emekleri korumaktaki hassasiyetim, partimizin yetkili kurumlarında karşılık bulmadı"

AKŞENER'E GÖZDAĞI... "BU NOKTADAN SONRA VEBALİ BOYNUNA"
Haysiyet mücadelesi verdiğini söyleyen Dikbayır, "Bu çirkinlikleri artık hukukun, adaletin gündemine taşıyorum. Tüm iddiaların araştırılmasını ve gerçeğin ortaya çıkarılmasını istiyorum. Bu noktadan sonra bütün vebal de suskunluğun ebedi zarafetini görmezden gelenlerin boynundadır" Akşener ve diğer İYİ Partililere gözdağı verdi.

İlgili Haberler

Ümit Dikbayır, İYİ Parti'den ihraç edildi

Siyaset Haberleri