MHP lideri Bahçeli'den AYM'ye çok sert tepki: Hukuk ve toplum düzenini bozucu kararlar aldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Yerel seçimlere ilişkin konuşan Bahçeli, "Zillet ittifakının ayak oyunları sona erecek" diyerek İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için "Evine göndereceğiz" ifadesinde bulundu. AYM kararı ile ilgili çok sert ifadelerde bulunan Bahçeli, "AYM hukuk ve toplum düzenini bozucu kararlar aldı." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Yerel seçimlere ilişkin açıklamalarında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için "Evine göndereceğiz" dedi. Bu açıklamalarının ardından ise eli kanlı İsrail'in, Gazze'ye yaptığı hain saldırılara yönelik açıklamalarda bulundu. ABD'nin İsrail'in ortağı olduğunu söyledi. Bahçeli ayrıca "AB'nin çağrılarının inandırıcılığı yok" ifadeleriyle de dikkat çekti.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

85 milyonluk Türk vatandaşımızın tamamına elimizi uzatıyoruz. Gönül vermedikçe, gönül bulamayacağımızın farkındayız. MHP olarak milletimize gönlümüzü verdik. Vatanımıza da ömrümüzü verdik.

Türkiyemizin her yerindeyiz. Vatandaşlarımızla buluşuyor, dertleşiyor, birlikte kucaklaşıyoruz.

YEREL SEÇİMLERE YÖNELİK AÇIKLAMALARDA BULUNDU: İBB BAŞKANINI EVİNE GÖNDERECEĞİZ

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler sürecini dolu dolu geçireceğiz. Hiçbir şeyi şansa bırakmayacağız. Boş zamanlarda İstanbul'a uğrayan büyükşehir belediye başkanını eve göndereceğiz. Zillet ittifakının ayak oyunları sona erecek. Merkezi yönetimle, yerel yönetimler tek ses olacak.

FİLİSTİN HALKININ KANI NEHİR GİBİ AKMAKTADIR

Zamana ve mekana göre fikir, görüş ve siyaset değiştirmeyiz. Rüzgarsız havada dönen fırıldağın kimler tarafından üflendiğini biliriz. Zalime zalim, katile katil, kahramana da kahraman demeyi sürdüreceğiz. Biz Türk ve Türkiye aşığı MHP'yiz. Biz parmak ile sayılmayan, kırmak ile düşmeyen MHP'yiz. 14 ve 28 Mayıs 2023 tarihlerinde yapılan cumhurbaşkanlığı seçimleri 31 Mart ile pekişip Türkiye Yüzyılı'na yürüyeceğiz. Merkezden yerele istikrarı bozmadan, umuda doğru yürüme azmindeyiz.

7 Ekim 2023 tarihinden bugüne kadar maalesef Filistin halkının nehir gibi kanı akmaktadır. İsrail saldırıları hiçbir kural, hiçbir sınıf tanımadan devam etmektedir. Zulmün çıban başı Netanyahu katliamlara devam etmektedir. İsrail ordusu masum insanları katletmektedir. Okullar, hastaneler bombalanmaktadır. Gazze'nin en büyük hastanesi olan Şifa hastanesi, keskin nişancılarla, dronlarla bombalanmaktadır.

Filistinliler zorla yurtlarından çıkarılmak istenmektedir. Avrupa Birliği'nin Gazze'de çatışmalara ara verilmesi çağrısı, caydırıcılığı olmayan kuru laf kalabalığıdır. Batı iki yüzlü ve çifte standartlıdır.

İSRAİL'İN KORKAK VE ACİZ OLDUĞU BİR KEZ DAHA TESCİLLENDİ

7 Ekim'den bugüne Filistin'in kanı akmakta. Mazlumların feryadı dünyanın tamamında yankılanmakta. İsrail saldırıları hiçbir kural tanımadan devam etmekte. Netanyahu katliamları aralıksız sürdürme mesajı verdi. İsrail çatışma bölgesinde sıkıştı. Çok ağır kayıplar veren İsrail'in karşısındaki güçlerin çevresinden dolanarak aşmayı hedeflemekte. Masum insanları katletmektedir. El şifa hastanenin vurulması İsrail'in savaş suçları siciline yenisini ekledi. İsaril'in korkak ve aciz olduğunu bir kez daha tescilledi.


Filistinliler zorla yurtlarından çıkarılmak istenmektedir. Avrupa Birliği'nin Gazze'de çatışmalara ara verilmesi çağrısı, caydırıcılığı olmayan kuru laf kalabalığıdır. Batı iki yüzlü ve çifte standartlıdır.

Bildiğiniz gibi 11 Kasım'da Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da İslam İşbirliği Teşkilatı Gazze konulu toplanmıştır. Riyad zirvesinde Sayın Cumhurbaşkanımız kadar samimi duruş sergileyen hiç kime olmamıştır. Gazzeli masumlar kirli su içerken, milyar dolarlar içerisinde yüzen kaymak tabaka rahat mıdır.

Netanyahu Arap devletlerine sessiz kalın demiş. Bu müslüman Türk devletine sökmez. Ona buna diyet borcu olanların duruşundan da asla bahsedilemez. Türkiye Cumhuriyeti'nin kimseye eyvallahı yoktur. Zulme sessiz kalmak aynı zamanda ortak olmak demektir. Emperyalizme sonuna kadar tepki göstereceğiz. İlk olarak İsrail ile Filistin arasındaki çatışmaların durması ve insani yardım koridorların açılması şarttır. İkinci olarak israil tazminata mahkum edilmeldir. İki devletli çözüm iklimi oluşturulmalıdır.

Avrupa Birliği komisyonu ülkemize karşı yine sakat bakışını bir kez daha göstermiştir. Raporda Türkiye'nin İsrail Filistin çatışmasına karşı duruşun AB'ye uyumlu olmadığı belirtilmiştir. Biz dünyaya haçlı emellerin mevzisinden değil, hilalin nurundan bakıyoruz. Hem Türküz, hem müslümanız. AB komisyonun 2023 yılı Türkiye raporunu yırtıp atıyoruz.

AYM KARARI İLE İLGİLİ ÇOK SERT KONUŞTU

Hukuk toplumun genel çıkarlarını sağlamak için yasaların tamamıdır. Hukuk adalete yönelmiş toplumsal hayatın denge ve düzenidir. Asıl olan adalettir. Hukuk adaletin vasıtasıdır. AYM ile yargıtay arasındaki anlaşmazlık hukuk devleti açısından arzu etmediğimiz durumdur. Pek çok lütuf doğacaktır. Görüş ayrılıkları, yorum farkları içtihat zenginliklerini tahkim edecektir. Eleştiriler, öneriler, derinlikli düşünceler milletin eegemenlik çıkarlarını gözeten çıkarımlar hukukun üstünlüğünü güçlendirecek. Suç duyurusuna varan süreç devlet veya rejim krizi değildir. Kriz bekleyenlere, kriz ayini yapanlar avuçlarını yalayacak, hevesleri kursaklarında kalacak. AYM hukuk düzeninin safrası ve sancısıdır. AYM'nin bireysel başvurularda hukuk düzenin tahrip edecek kararlar alması, sürüklenme halidir.
Hatay vekili seçilen Atalay ile ilgili hak ihlali kararını açıklamıştır. Bireysel başvurunun 3 ay gibi kısa sürede sonuçlandırılması aynı hassasiyetin HDP'nin kapatılma sürecinde niçin gösterilmediğini akıllara getirmiştir.

AYM ile Yargıtay arasında hiyararşik bir soun yoktur. AYM'nin millet vicdanına ihlal kararları. Gazi Meclis yargı vesayetinin altında değildir. Oturma eylemi yapanların yargıtaya laf etmesi küstahlıktır, seviyesizliktir.

Siyaset Haberleri