Meclis karıştı! MHP ve HEDEP'li vekiller birbirine girdi: Ağzını topla adi herif

TBMM'de dün gergin anlar yaşandıç MHP'li Akçay ile HEDEP'li Gergerlioğlu arasında tartışma çıktı. Akçay, "Ağzını topla adi herif" diyerek Gergerlioğlu'na çıkıştı.

Meclis'te dün tansiyon çok yükseldi. MHP'li vekiller ile HEDEP'li vekiller deyim yerindeyse birbirlerine girdi. Grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli'nin konuşması tartışmanın fitilini ateşledi. Bahçeli'nin "Leyla Güven, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Figen Yüksekdağ, Can Dündar başta olmak üzere PKK’lı ve FETÖ’cülere hak ihlali kararıyla can simidi uzatan Anayasa Mahkemesi’dir." sözleri sonrası Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ile MHP'li vekiller arasıbda tansiyon yükseldi. 

TÜRKÇE ÖĞREN ÖYLE GEL

Bahçeli'nin sözlerine karşılık olarak Gergerlioğlu’nun “Bu hakaret ve iftiraları misliyle Bahçeli’ye iade ediyorum. Halkın vekiline hakaret, halka hakarettir. Hukuka çarpacaksın Bahçeli, haddini bileceksin Bahçeli, Anayasayı ve AYM’yi tanıyıp yerine oturacaksın Bahçeli, soy adımı bile yanlış telaffuz eden Bahçeli Türkçe öğren de gel.” İfadeleri sonrasında MHP Grup Başkanvekili Erhan Akçay da yükseldi.

AĞZINI TOPLA ADİ HERİF

Söz hakkı alan Erhan Akçay, “Biraz evvel yerinden konuşma yapan Gergerlioğlu’nun bütün hadsiz sözlerini kendisine iade ediyoruz ve en kısa sürede bir psikiyatrik tedavi görmeli. Psikolojik dengesi bozulmuş. Sen ağızını topla adi herif.” ifadelerini aktardı.

Yaşanan polemik sonrasında Meclis’te sesler yükselerek birbirine girdi.

Siyaset Haberleri