İBB'nin maaşlı personeli afiş asıyor!

Yarın yapılacak CHP'nin kurultayında Özgür Özel'i destekleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Özel Kalem Müdürü Murat Ongun, Kurultay'ın yapılacağı Ankara Spor Salonu'nda genel başkan adayı Özgür Özel'in afişlerini astırıyor. Ongun, salonun seyirci ve üyelerinin nerelere oturacağını da dizayn ediyor.

MASTER HABER ÖZEL

CHP'nin 38. Olağanüstü Kurultayı'nın yapılacağı Ankara Spor Salonu'nun hazırlanması için İstanbul Büyükşehir Beleyesi Özel Kalem Müdürü Murat Ongun'un "özel ilgisi" dikkatlerden kaçmadı. Salonun süslenmesi, afişlerin asılması, kurultayı izleyen partililerin oturma düzenine kadar en ince ayrıntısına kadar ilgilenen Ongun'un İBB'nin resmi personeli olarak siyasi bir kurultayda olması tartışmalara neden oldu.

Yarın yapılacak kurultayda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Divan Başkanı olarak görev yapacağı salonda Ongun'un özel teftiş yaparak atılacak sloganların ve afişlerin nereye konulacağı, nasıl yapılacağını tek tek inceleyip kordine etti. 

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel'in yarışacağı kongrede 130 milletvekili ve 1368 delegenin oy kullanacak. 

O AFİŞ SOSYAL MEDYADA YAYINLANDIKTAN HEMEN SONRA KALDIRILDI

Salondaki hazırlıklar kapsamında Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun afişi, "Asla yalnız yürümeyeceksin" ifadeleriyle asıldı. Ancak, 'yalnız' sözcüğünün 'yanlız' olarak yazılması sosyal medyada gündem oldu. Yanlış yazılan afiş gündem olmasının hemen ardından kaldırıldı.

Afişin salonda dizayn yapan İBB personeli Ongun'un bilgisi dahilinde asıldığı ve sosyal medyada yayınlandıktan hemen sonra kaldırıldığı iddia edildi.

İMAMOĞLU SALONDA İNCELEMELERDE BULUNDU

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'da kurultayın yapılacağı salonda incelemelerde bulundu. Daha sonra salonda görev alacak milletvekilleriyle toplantı gerçekleştiren İmamoğlu, son durumu değerlendirdi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İmamoğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Kurultayımızın hazırlıklarını, görevli milletvekili arkadaşlarımızla birlikte inceledik. Demokrasi şöleni halinde geçecek kurultayımızın en sağlıklı ve disiplinli şekilde sürmesi için çaba harcayan herkese teşekkür eder, partimize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim." ifadelerini kullandı.

Siyaset Haberleri