'Değişim' rüzgarını tersine çeviren tavır: Özgür Özel'in Kılıçdaroğlu tutarsızlığı

CHP'de kurultaya sayılı günler kalırken, genel başkan adayı Özgür Özel'in Kılıçdaroğlu'na karşı tutarsız tutumu parti içinde tartışmalara neden oldu. 'Değişim' tartışmaları öncesi Kılıçdaroğlu'na destek veren Özel, 'değişim' tartışmalarının başlamasıyla Kılıçdaroğlu'nu hedef tahtasına oturttu. Özel'in bu tavrı ise parti içinde Anadolu delegelerinde rüzgarı Kılıçdaroğlu'na çevirdiği konuşuluyor.

CHP'de 4-5 Kasım tarihlerinde yapılacak kurultay öncesi adayların delege ikna çalışmaları hızlandı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve genel başkan adayı Özgür Özel'in yarışacağı kurultayda, 130 milletvekili ve 1368 delege oy kullanacak.

Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel, seçilmeleri halinde parti içinde atacakları adımları değerlendiriyor. Bu açıklamalar, partililer tarafından yakından takip ediliyor.

Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde Sözcü TV'ye dikkat çeken çeken açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu'nun "Partiyi bilgili, iyi bir sosyal demokrata devredeceğim" sözlerini değerlendiren Özel, şunları söyledi:

"Kaç kez kaybettik, yine yanında olduk ama sonsuza kadar kaybedemeyiz, sonsuza kadar yanında duramayız. Benim için eşik, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Cumhurbaşkanlığı makamında Tayyip Erdoğan’ın oturmasına engel olamamaktır."

Özel, röportajın devamında şunları söyledi:

"Görünür olmayan bizim bilmediğimiz birinden bahsediyor. Bu kişi nerede? Hangi görevlerde sınanmış. Yarın partinin başına geldiğinde ne yapacağı nereden belli. Bakın bu bana ne hatırlattı: Saltanatın kaldırılmasıyla ortadan kalkan bir durumdan bahsedeceğim. Fatih Sultan Mehmet kardeş katlini uygun gördüğünden beri Osmanlı'da bir kafes uygulaması var. Sarayda haremin yanında, tahta geçmesi muhtemel şehzadeler kafeste tutuluyor. Bazen padişah çok uzun yaşayınca bekleyen şehzadenin yaşlanıp öldüğü oluyor. Kafeste delirenler var. Onu bir tek padişah biliyor. Bu uygulamayı görünce dedim ki “Şehzademiz nerede şimdi, hangi kafeste."

KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK VERMİŞTİ

28 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminin kaybedilmesiyle oklar Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na dönmüştü. 

Seçimden yaklaşık 10 gün sonra 'Kılıçdaroğlu istifa etmeli' şeklindeki yorumları değerlendiren Özel, "Sosyal medyada Kılıçdaroğlu istifa etsin diyenlerin altını kazıyın ya AK Partili ya Cumhur İttifakı trolü çıkar" demişti.

PARTİ TABANINDA ELEŞTİRİLERE NEDEN OLDU

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başlattığı 'değişim' tartışmaları sonrası Özel'in Kılıçdaroğlu'na karşı tutarsızlığı, parti tabanında rahatsızlığa neden oldu.

Özel'in yaklaşımını tutarsızlık olarak değerlendiren parti tabanı, Özel'i bu tavrından dolayı eleştirdi.

ÖZEL'İN YAKLAŞIMI RÜZGAR TERSİNE ÇEVİRDİ

CHP'de kritik kurultaya sayılı günler kala Özel'in yaptığı açıklamalar, parti içinde dengeleri değiştirdi.

Geçtiğimiz günlerde CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'in seçtiği 196 delegeden 185'i Özgür Özel'i destekleyeceğini duyurdu.

Dün bir araya gelen 95 milletvekili ise kurultayda Kılıçdaroğlu'na destek vereceklerini açıkladı.

Parti kulislerine yansıyan bu gelişmeler, Anadolu delegelerinde de rüzgarı Kılıçdaroğlu'na çevirdi.

Siyaset Haberleri