"Mücadelenin parolası yeniden İstanbul" diyen Erdoğan'dan yerel seçim mesajı: İttifakımızı daha da güçlendireceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında konuştu. "Mücadelenin parolası yeniden İstanbul" diyen Erdoğan, yerel seçimlerle ilgili mesajlarını sıralarken, "İttifakımızı daha da güçlendireceğiz" açıklamasında bulundu.

Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimlerle ilgili konuştu. "Mücadelenin parolası yeniden İstanbul" diyen Erdoğan, "İstanbul ve Ankara belediyeleri başta olmak üzere vatandaşlarımızı yeniden gerçek belediyecilik ile tanıştıracağız." dedi. MHP ile ittifaklarının da devam ettiğinin mesajını verdi

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Son genişletilmiş il başkanları toplantımızı büyük kongremizden önce gerçekleştirmiştik. Aradan geçen zamanda önemi haiz pek çok kritik gelişmeyi geride bıraktık. Kongremiz bir AK Parti klasiği olan değişim yönümüzün ne kadar diri olduğunu göstermiştir. 49 arkadaşımız bayrağı yeni yol arkadaşlarına devretti. Parti kurullarımıza asil ve yedek olarak seçilen tüm arkadaşlarımızı da gönülden tebrik ediyorum.

Dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Meydanlarda kurduğumuz ittifakı daha da güçlendirerek geleceğe taşıma niyetindeyiz. İstanbul ve Ankara belediyeleri başta olmak üzere vatandaşlarımızı yeniden gerçek belediyecilik ile tanıştıracağız. Ortaya bir eser koyamadıkları gibi bizim başlattığımız projeleri bile devam ettiremediler. AK Parti döneminde sakinlerinin yaşamaktan keyif aldıkları aziz İstanbul, CHP döneminde sıkıntılar çekti.

YENİDEN İSTANBUL
Yeniden İstanbul mücadelenin parolalarından biri olacaktır. İttifakımızı daha da güçlendireceğiz. Cumhur İttifakı doğru adaylarla seçime girecek. CHP bizim başlattığımız projeleri bile devam ettiremedi. CHP’li iş bilmezlerin yönetimi altında İstanbulluları yoran bir şehre dönüştü. İstanbul CHP zihniyeti elinde eski günlerini arıyor.

Alışmışlar tıpış tıpış bize oy vereceksiniz demeye. Utanmadan sıkılmadan kameralar karşısında söylüyorlar.

İstanbullu kardeşlerimiz gözü yolda, otobüs, metrobüs bekliyor. Hadi geç de olsa geldi diyelim, bakımsızlıktan yollarda kalıyor.

CHP'Lİ BELEDİYELER NASIL HİZMET EDİLİR BİLMİYOR

CHP'li belediyeler vatandaşa nasıl hizmet edilir bilmiyorlar.

Milletimizi bu cenderen Mart ayının sonunda kurtaracağız. Allah’ın izniyle yüksek oy oranları ile tekrar kazanacağız. Kabinemiz eser ve hizmet siyasetini hızla sürdürüyor. Her bir belediyemizin saymaya kalsak saatler sürecek hizmetleri var. Deprem bölgesinden elimizi zaten çekmedik. Belediyelerimiz ile deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yanında olacağız. Şehirlerimiz arasında asla ayrımcılık yapmadık. Aksini söyleyen bu ülkeye yalan söylüyor demektir.

EZİCİ BİR ORANLA KAZANMAK DIŞINDA SEÇENEĞİMİZ YOK

Aziz kardeşlerim, kazanmak hem de ezici bir oranla kazanmak dışında bir seçeneğimizin olmadığı bir seçime hazırlanıyoruz. Kabinemiz, eser ve hizmet siyasetimizi kesintisiz bir şekilde sürdüyor. AK Parti, yerel yönetimler alanında adeta bir destan yazıyor. AK Partili belediyeler iyi uygulamaları ile uluslararası alanda diğer belediyelere de örnek teşkil ediyor.

Muhalefet cenahı hizmet yarışında bizimle boy ölçüşemeyeceğini bildiği için yalana sarıldı. Bunlara hukuk önünde ağzının payını verir yerine oturturuz. İnsanımızı sınıflara bölmeye, bunların üzerinde astlık, üstlük ilişkisi kurmaya kalkanlar ancak tek parti döneminin faşist zihniyetidir.

31 Mart kampanyası sürecinde AK Parti'nin farkını bir kez daha göstereceğiz.

İnsanlarımızın sıkıntılarını görmezden geliyor değiliz. Türkiye'nin kasıtlı bir saldırı altında olduğunu kimse reddedemez. Yaşamadığımız hadise kalmadı. Milletimizle birlikte bu badireleri karşılamayı başardık.

Ülkemizin en büyük gücü istikrar iklimini muhafaza etmesidir.

"SIRRI ARAYANLARIN İLK BAKACAĞI YER BURASI OLMALIDIR"

Muhalefet cenahı hizmet yarışında bizimle boy ölçüşemeyeceğini bildiği için her zaman yalan ve iftira silahına sarıldı. Sadece bu kadarla kalsalar hem söylemimizle hem hukuk önünde ağızlarının payını verir yerlerine oturturuz. Ancak siyasi ihtirasları uğruna ülkemizin 1970 ve 1990'lı yıllarda yaşadığı sıkıntıların sebebi olan sosyal fay hatlarını da kaşımaktan çekinmemeleri, bizi milletimizin geleceği adına endişelendiriyor. İnsanımızı sınıflara bölmeye ve bunların arasında astlık üstlük ilişkisi kurmaya kalkan zihniyet, ancak tek parti faşizmi özentisi olabilir. Çünkü bu ülkenin insanları sadece o dönemde böyle bir zillete maruz kalmıştır. Milletimiz Demokrat Parti'yi ve Menderes'i işte bu faşist zihniyeti yerle yeksan eden devrimi başlattığı için hala kalbinin en mutena köşesinde yaşatıyor. Aynı şekilde Özal'ı da bu yolu takip ettiği için adı her geçtiğinde hayırla yad ediyor. AK Parti'nin belediyelerde 30 yıla yaklaşan, hükümette 21 yılı geride bırakan iktidarının gerisindeki sırrı arayanların ilk bakacağı yer de burası olmalıdır.

"BEKLENTİ SEVİYELERİ ÇOK DEĞİŞTİ"

Bu ülkenin bırakın aynı şehirde yaşayan insanları arasında ayrımcılık yapmayı, doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle, her karış toprağını aynı standartta eser ve hizmetlerle donatan biziz. Eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete, ulaştırmadan enerjiye, tarımdan şehirciliğe kadar her alanda yaptığımız tüm eser ve hizmetleri sunduğumuz insanlarımızın hiçbirinin kimliğine bakmadık. Ne vatandaşlarımız ne bölgelerimiz ne şehirlerimiz arasında asla ve asla ayrımcılık yapmadık. Her bir insanımızı bu devletin, bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olarak gördük. Aksini söyleyen sadece bize değil, bu ülkeye de bühtan ediyor ve yalan söylüyor demektir. Dikkat ederseniz 20-30 yıl öncesiyle mukayese ettiğimizde artık vatandaşlarımızın hükümetten de belediyelerden de beklenti seviyeleri çok değişti. Sadece iş, sadece aş, sadece eğitim, sadece sağlık, sadece altyapı hizmeti sunmak kimseye yeterli gelmiyor.

"AK PARTİ'NİN FARKINI BİR KEZ DAHA GÖSTERECEĞİZ"

İstihdamı 32 milyonun üzerine çıkarmış, eğitimi anasınıfından üniversitesine her aşamasına herkes için erişilebilir kılmış, sağlıkta dünya çapında bir sistem kurmuş, ulaşım başta olmak üzere altyapısını baştan sona yenilemiş bir ülkede, insanların böyle bir hissiyata kapılmasını elbette tabii karşılamamız lazım. Bunlar, hükümetin zaten yapması gereken asgari hizmetler olarak görülüyor. Sorduğunuz zaman göreviniz, tabii ki yapacaksınız diyorlar. peki bundan önce gelenler, bizden önce gelenler bunları niye yapmadı? Gençler başta olmak üzere vatandaşımızın hükümetimizden beklentisi daha yüksek standartlarda bir hayat seviyesini kendisine sağlamasıdır. Türkiye Yüzyılı işte bu hedefin adıdır. Aynı durum belediye hizmetleri için de geçerlidir. Her ne kadar CHP'li belediyeler henüz klasik belediyecilik hizmetlerini vermeyi beceremese de AK Parti olarak bizim vizyonumuz çok ama çok farklıdır. Hem partimizin genel merkez birimlerinin hem ilgili Bakanlıklarımızın bu doğrultuda çok önemli hazırlıkları var. İnşallah 31 Mart seçimleri kampanyası sürecinde bu hazırlıkları milletimizle paylaşarak AK Parti'nin farkını bir kez daha göstereceğiz.

Siyaset Haberleri