Ateşkese ret oyu vermişlerdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok sert tepki: Adil bir dünya mümkün ama Amerika ile değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya İnsan Hakları İnsanlığın yüzü programında açıklamalarda bulundu. Ateşkese ret oyu veren Amerika'ya çok sert sözler söyleyen Erdoğan, Birleşmiş Milletlere de "Beklentimiz kalmadı" diyerek tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde "Dünya İnsan Hakları Günü İnsanlığın Yüzü Programı"nda konuştu. Hem ABD'ye hem de BM'ye çok sert tepki gösteren Erdoğan, Gazze'deki katliama "Böyle adalet olur mu?" sözleriyle çıkış yaptı. Ayrıca yerel seçimler hakkında da konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

10 Aralık insan hakları gününü dünyanın dört bir yanında İnsan Hakları ayaklar altına alınırken karşılıyoruz. İslamofobi Batı'yı zehirli sarmaşık gibi sardı.

Aylan Bebek'in nasıl dalgalarla kıyıya vurduğunu az önce izledik. Aylan Bebek'in ölümü Batı'yı insafa getirmedi. Aylan Bebek bir astsubay çavuşumuzun kucağında ebediyete yürüdü.

Bugün BM İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin göz göre çiğnendiği yer Gazze ve Filistin topraklarıdır.

İsrail'in alçakça katlettiği her 3 kişiden 2'si kadın ve çocuktur.

Batılı ülkelerin sınırsız desteğini alan İsrail, katliamlara imza atıyor. İsrail milyonlarca insanı aç ve susuz bırakarak ölüme terk etmiştir.

ABD'NİN ATEŞKESE RET OYU VERMESİNE ÇOK SERT TEPKİ VERDİ

Bu vahşet karşısında uluslararası örgütler ihlallerin önüne geçecek hiçbir somut adım atmıyor. BM Güvenlik Konseyi'nde 5 daimi üye ve geçici üyeler. Fakat sadece ABD'nin ret oyuyla maalesef ateşkes reddedildi. Tek başına. Böyle adalet olur mu? Böyle adil bir dünya olur mu? Ama biz ne diyoruz; adil bir dünya mümkün ama ABD ile değil. ABD, İsrail'in yanında parasıyla, mühimmatıyla yer alıyor. Ey ABD, bunun hesabını nasıl vereceksin? İnsanlık için ABD bir BM İnsanlık Beyannamesi'ne destek veren ülke diyemeyecek. İsrail'in yanında yer alan, Aylan Bebeklerin karşısında yer alanlara biz de sizin karşınızdayız diyoruz.

BAŞIBOŞ KÖPEK TARAFINDAN ISIRILAN ÇOCUK HAKKINDA KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan başıboş sokak köpekleri tarafından saldırıya uğrayan 10 yaşındaki çocuk için de konuştu. "Bu konuyu mutlaka çözüme kavuşturacağız" dedi.

YEREL SEÇİM AÇIKLAMASI

31 Mart'ı unutmuyoruz. Yerel seçimlerde yeniden İstanbul, yeniden Ankara diyoruz.

Siyaset Haberleri