CHP'de yeni kriz kapıda! Muharrem Erkek adaylığını açıklamıştı! İmamoğlu bir diğer aday Öngen ile görüştü

Muharrem Erkek'in Çanakkale Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yaptığı gün İBB Belediye Başkanı İmamoğlu Çanakkale Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Mehmet Öngen'le görüştü. Öngen'in kıran kırana yorumu ise dikkat çekti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün Haliç Kongre Merkezi'nde, Çanakkale Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Mehmet Öngen ile bir araya geldi. Aynı gün ise Kılıçdaroğlu döneminde Genel Başkan Yardımcısı olan CHP'li Muharrem Erkek Çanakkale Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yaptı. Söz konusu görüşme CHP'de yeni krizin kapıda olduğunu gözler önüne serdi.

Görüşmenin dikkat çekici olan yönü ise Başkan İmamoğlu'nun bu görüşmeyi, Muharrem Erkek'in Çanakkale Belediye Başkanlığı için adaylığını resmen ilan edip başvuru yaptığı gün gerçekleştirmesi oldu. Bu zamanlama, partideki bazı çevreler tarafından, Erkek'in adaylığının gölgede bırakılması olarak yorumlandı.

15 DAKİKALIK GÖRÜŞME 30 DAKİKA SÜRDÜ

Görüşmenin içeriği hakkında net bilgiler olmasa da, Mehmet Öngen'in "Çanakkale'de mücadele kıran kırana geçecek" şeklindeki yorumu, seçimlerin ne kadar çekişmeli geçeceğinin bir işareti olarak görülüyor. İmamoğlu'nun, Erkek'i desteklemesine rağmen Öngen ile yapılan bu görüşme, parti içindeki farklı fraksiyonlar ve liderlik tercihleri arasındaki karmaşık ilişkileri ortaya koyuyor.

Planlanan 15 dakikalık bir görüşmenin 30 dakika sürmesi, İmamoğlu ve Öngen arasındaki diyalogun yoğunluğunu ve önemini gösteriyor. Bu durum, İmamoğlu'nun parti içindeki farklı adaylarla ilişkilerini ve potansiyel olarak farklı siyasi senaryoları değerlendirdiğini gösteriyor olabilir.

Siyaset Haberleri