CHP'de Özgür Özel ile Tolga Sağ fotoğrafı tartışma yarattı

Yarın yapılacak CHP kurultayı öncesi genel başkan adayı Özgür Özel'in, Tolga Sağ ile poz vermesi parti içinde yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Arif Sağ'ın Kılıçdaroğlu'na çekil mektubu sonrası gelen bu paylaşımın altına birçok partili, sert yorumlarda bulundu. Öte yandan Özgür Özel'in, kurultayda galip gelmesi halinde Tolga Sağ'ı CHP Meclis üyesi listesine yazacağı öğrenildi.

CHP'de yarın başlayacak ve pazar gününe kadar devam edecek kurultay için nefesler tutuldu. Ankara Spor Salonu'nda düzenlenecek kurultayda son hazırlıklar tamamlanırken, Özgür Özel'in Arif Sağ'ın oğlu Tolga Sağ ile fotoğrafı parti içinde tartışmalara neden oldu. 

Tolga Sağ, kurultaya saatler kala sosyal medya hesabından paylaştığı kareye, "Yeni umutların yeşereceği, 'kolları sıvayarak' başlatılacak bir parti içi demokrasi şöleninin tanıklığını yapacağımız çok önemli bir günün eşiğindeyiz. Başarılar diliyorum." notunu düşerek genel başkan adayı Özgür Özel'e açıktan destek verdi.

Özgür Özel ile Tolga Sağ'ın bu karesi partililer tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu. Birçok CHP'li, "Sizin siyasetle ne işiniz var. İnsanları kendinizden soğuttunuz." diyerek tepkisini dile getirdi.

İşte gelen sert yorumlardan bazıları;

TOLGA SAĞ LİSTEYE YAZILACAK

Özgür Özel'in, kurultaydan galip gelmesi durumunda Tolga Sağ'ın ismini CHP Meclis üyesi listesine yazacağı öğrenildi.

ARİF SAĞ'IN MEKTUBU

Sanatçı Arif Sağ, geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na beş sayfalık mektup yazarak, "aday olma" çağrısı yapmıştı. Sağ, bu mektubuyla 'değişimcileri' desteklediğini açıkça göstermişti.

SANATÇILARDAN İBB'YE "5'Lİ KADRO" İSYANI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) konserleri başta Arif Sağ ve oğlu Tolga Sağ'ın bulunduğu 5 isme vermesine tepki gösteren sanatçılar, 7 Kasım'da İBB önünde eylem yapacak. 
 

Siyaset Haberleri