Özgür Özel, CHP Genel Başkanı olarak ilk kez açıklamalarda bulundu! DİSK ile adalet yürüyüşüne katılacaklarını duyurdu

Özgür Özel grup toplantısında ilk kez CHP Genel Başkanı olarak açıklamalarda bulundu. Özel, DİSK ile adalet yürüyüşüne katılacaklarını duyurdu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin ilk TBMM Grup Toplantısında açıklamalarda bulunuyor. İlk olarak partililerine teşekkür eden Özel, diyabet günü dolayısıyla kendisine verilen çiçeği gösterdi. 

Özgür Özel'in konuşmasından satır başları şöyle:

"Ülkemiz çok zor dönemden geçti. Tek adam rejiminin git gide otoriterleştiği, hukukun rafa kalktığı dönemde 13 yıl boyunca partimizin genel başkanı olarak Adalet ve Kalkınma Partisi'ne karşı büyük mücadele vermiş, PKK terör örgütünün hedefi olmuş, linç girişime uğramış, Ankara'dan İstanbul'a 432 kilometre hak hukuk adalet diyerek yürümüş, bana ve bu salondaki hepimize çok emeği olan genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu saygıyla selamlıyorum.


Emekleri unutulmaz, kendisine vefamızı her zaman göstereceğiz. Kendisinin önünde saygıyla eğiliyorum."

DİYABETLİ ÇOCUKLAR İÇİN SESLENDİ

Diyabet hastası bir çocuğun kendisine verdiği çiçeği göstererek, diyabetli çocuklar için sensörlü şeker ölçüm aletlerini anlattı. 

HATAY BENİM ŞAHSİ MESELEMDİR

Atatürk'ün söylediği bir söz vardır. "Hatay benim şahsi meselemdir" CHP'nin, CHP Genel Başkanı'nın da şahsi meselesidir Hatay. 

YÜRÜYÜŞ KARARINI DUYURDU!

Ülkenin kaderini değiştireceğiz. DİSK'in adalet yürüyüşüne destek vereceğiz.

CUMHURBAŞKANI'NA SERT SÖZLER

Biri Erdoğan'a karşı darbeye kalkarsa onun karşısında dururuz, ama bu darbe girişiminde meydanı Erdoğan'a bırakmayız. Erdoğan haddini bilsin. 

Yarın kandırıldım falan der, öyle bir işin içindeki, Anayasa'nın 153. Maddesi açık ve net. Karar resmi gazetede yayınlanır ve yasamayı, yürütmeyi, yargıyı da bağlar. Gerçek ve tüzel kişilikleri bağlar. Diyor ki, ben bunu yok sayıyorum. Sen bunu yaparsan başkası da kalkıp 104. Maddeyi yok sayar. Nedir o, Cumhurbaşkanının görev ve yetkileri.

YENİ ANAYASA İLE İLGİLİ KONUŞTU

O günden beri Meclis'teki direnişimiz sürüyor. Anayasa'nın bir maddesine karşı çıkan kendi meşrutiyetine de karşı çıkar. Erdoğan aklını başına topla kendi bindiğin dalı kesme. Sende Anayasa'yı değiştirecek bir sayı yok. Anayasayı hiçleştirecek bir göz de bizde yok. Seninle Anayasa'yı çiğneyecek bir göz varsa gözüm çıksın.

Anayasa her doğan çocuk için yapılır. Bu Anayasa her doğanın değil, Erdoğan'ın da Anayasası'dır. Ben hakem görevi üstleneceğim diyor. Buna kim inanır kim güvenir. Bu devletin güçlü bir parlamentosu olana kadar Erdoğan ile mücadele etmeye devam edeceğiz. Biz Cumhuriyet'in kurucu partisiyiz.

Bu partinin 6 okuna sarılacağız ve sosyal demokrat anlayışın evrensel değerlerine de sonuna kadar sahip çıkacağız. Yarın KKTC'nin kuruluşunun 40. yıldönümü. Yarın ilk ziyaretimizi KKTC'ye, ikinci ziyaretimizi de Azerbaycan'a gerçekleştireceğiz. Azerbaycan'da CHP'ye yönelik bir kırgınlık ve mesafe var. Tek millet, iki devlet diye baktığımız Azerbaycan'la CHP'nin ilişkileri de olması gerektiği gibi olacak. Ardından da 25 Kasım'da Bosna Hersek'te olacağım. O tarafların da bir evladı olarak Bosna Hersek'te, Üsküp'te olacağız. Her ilişkiyi taze ve diri tutacağız."

Siyaset Haberleri