Karabük'ü karıştıran iddia: Afrikalı öğrencilerle cinsel ilişkiden hastalık bulaştı!

Karabük'te okuyan Türk öğrencilerine aynı kampüsü paylaştıkları Afrikalı öğrencilerle girdikleri cinsel ilişki sonrasında HIV (+) ve HPV (+) hastalığı bulaştığına yönelik iddialar sosyal medyayı salladı. Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, vakalarda bir değişiklik olmadığını duyurdu.

Afrikalı öğrencilerle cinsel ilişkiden hastalık bulaştı iddiası

Afrikalı öğrencilerle Türk öğrencilerin sosyal ilişkileri cinsel boyutlara ulaştı. Sosyal medyada ortaya atılan iddialara göre kız ve erkek Türk öğrenciler Afrikalı erkeklerle cinsel ilişkiye giriyor.

Bu ilişkilerden bazılarından sonra ise ortaya sağlık sorunları çıktı. Çok takipçili sosyal medya kullanıcılarına şehirde cinsel yolla bulaşan hastalıklar hakkında atılan mesajlar bir anda tüm sosyal medyanın gündemine oturdu.

"Hastalık arttı iddiaları gerçeği yansıtmıyor"

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, sosyal medya mecralarında kentte HIV (+) ve HPV (+) vakalarında artış yaşandığı iddialarına ilişkin paylaşımların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

İl Sağlık Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Karabük Üniversitesinden öğrencilerin HPV (+) ve HIV (+) belirtileriyle hastanelere başvurduğu şeklinde sosyal mecralarda yayılan iddialar nedeniyle açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu belirtildi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Karabük'te de sağlık tesislerinde halk sağlığını ilgilendiren bütün hastalıkların yakından takip edildiği ve düzenli kayıt tutulduğu aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Vaka artışlarında anlamlı bir değişiklik bulunmamaktadır"

Sağlık Haberleri