İYİ Parti'nin yeni İBB Grup Başkanvekili İmamoğlu'nun rakibi oldu

İYİ Parti'nin seçime müstakil girme kararının ardından yaşanan istifa depreminde en çok konuşulan isim İbrahim Özkan olmuştu. Özkan'ın boşalan koltuğuna Suat Sarı getirildi. Suat Sarı daha önce İBB Başkanlığı için adaylığını açıklamıştı.

İYİ Parti'nin yerel seçimlerde CHP ile iş birliği yapmama kararı parti içinde kaosa neden olmuştu. Kararın ardından peş peşe istifalar gelirken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisine kurumsal bir operasyon düzenlendiğini söyledi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef alan Akşener zehir zemberek ifadeler kullanarak "Savaş ilan ediyorum" dedi.

İYİ Parti'de sular durulmak bilmezken en çok tartışılan isimlerin başında gelen İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan'ın boşalan koltuğuna Suat Sarı'nın getirildiği duyuruldu. Açıklama İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'ndan geldi.

Duyuruda, "Bugün, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Meclis Grubu odamızda yapılan toplantıda İBB Grup Başkanvekilliğine Dr. Sayın Suat Sarı seçilmiştir. İBB İYİ Parti Meclis Grubumuza çalışmalarında başarılar dileriz" ifadeleri kullanıldı.

Suat Sarı ve Meral Akşener

İMAMOĞLU'NUN KOLTUĞUNA ADAY

İYİ Parti'nin yeni İBB Meclisi Grup Başkanvekili Suat Sarı, İBB Başkanlığı için adaylığını açıklamıştı.

ÖZKAN İKİNCİ KEZ İSTİFA ETMİŞTİ

CHP ile ittifak kurulmasını savunan eski Grup Başkanvekili İbrahim Özkan ve beraberindeki 5 kişi İYİ Parti'den istifa edip, İBB Meclisi'nde bağımsız olarak devam edeceklerini açıklamışlardı. Son istifalardan sonra İYİ Parti'nin İBB Meclisi'nde 4 üyesi kalmıştı.

Özkan yaptığı açıklamada, "Bize istifa etmekten başka bir yol bırakmayan bu süreci noktaladığımızı ve İBB Meclisi'nde yolumuza bundan sonra bağımsız olarak devam edeceğimizi kamuoyuna duyururuz" demişti.

İlgili Haberler

Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a sert tepki: Millet istedi diye masaya götürdük onlar korktu
Talep 'iş birliği', eylem 'bölünme': İYİ Parti'de aday krizi! İl Başkanı özür diledi
İstifası ve dönüşü gündem olmuştu! İYİ Partili Özkan yaşananları anlattı: Dün 'doğru' denilen 'bugün' yanlış oldu

Politika Haberleri