Selçuk Bayraktar gençlerle bir araya geldi!

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Mersin'de düzenlenen İnsansız Su Altı Sistemleri ve İnsansız Deniz Aracı yarışmalarında mücadele eden takımlarla bir araya geldi. Bayraktar, "Sizler, ülkemizi tam bağımsız, müreffeh yarınlara taşıyacak nesillersiniz" dedi.

Selçuk Bayraktar, Adana'da 2-6 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) öncesinde, Mersin Olimpik Yüzme Havuzu'nda devam eden İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması'nın final müsabakalarını izledi.

Selçuk Bayraktar, Mersin Olimpik Yüzme Havuzu'nda düzenlenen İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması'nda Vali Ali Hamza Pehlivan ile birlikte stantları gezerek projeleri inceledi. Yarışmacılarla sohbet eden Bayraktar, ASELSAN liderliğindeki bu önemli yarışmanın, gençlerin teknoloji ve mühendislik alanındaki yeteneklerini geliştirmelerine katkı sağladığını vurguladı.

Erdemli Balıkçı Barınağı'nda bir araya gelen takımlarla sohbet eden Bayraktar, öğrencilerin uzaktan kumandalı ve otonom görev icra edebilen deniz araçlarını inceledi. Katılımcılarla birlikte "TEKNOFEST pozu" vererek anı ölümsüzleştiren Bayraktar, gençlerin teknolojik projelerinin önemine dikkat çekti ve bu alandaki yenilikçi çalışmalarını kutladı.

Gençlerle buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bayraktar, şunları ifade etti:

"Sizler, ülkemizi tam bağımsız, müreffeh yarınlara taşıyacak nesillersiniz. Sizler, geleceğin mimarısınız. Bizlerin de yaptığı bütün işler böyle ufacık takımlarla başladı. Sizler inşallah dünyanın tarihini değiştirecek eserlere imza atacaksınız. Dünyanın bu karanlık gidişatına merhem olacak nesiller sizlersiniz. Sizlerin bir ağabeyi, kardeşi ve yol arkadaşı olmaktan büyük mutluluk duyuyorum."

Gündem Haberleri