Narin'in köyünde çocukların psikolojik raporları açıklandı!

Diyarbakır’da vahşice öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayetinin işlendiği Tavşantepe Mahallesi'nde, çocukların psikolojisi üzerine yapılan incelemeler tamamlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı ekipler, köydeki çocukların yaşanan olayla ilgili konuşmadığını ve bu durumu bastırdıklarını tespit etti.

NARİN'İN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDE ÇOCUKLARIN PSİKOLOJİK DURUMU ARAŞTIRILDI

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran’ın vahşice katledildiği Tavşantepe Mahallesi'ndeki çocukların psikolojik durumuna ilişkin rapor tamamlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın psikososyal destek ekipleri, çocukların olay hakkında fazla konuşmadığını ve bastırılmış duygular yaşadığını raporladı.

PSİKOSOSYAL DESTEK ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Narin'in kaybolmasının ardından bölgeye giden bakanlık ekipleri, 50’ye yakın çocukla çalışmalar yürütüyor. Güvenli alan, stres ve kaygı yönetimi gibi konular üzerinde destek sağlanıyor.

ÇOCUKLARIN KONUŞMAKTAN KAÇINMASI DİKKAT ÇEKİYOR

Hazırlanan ön raporda, çocukların yaşanan trajik olayla ilgili konuşmadıkları ya da anlamlandıramadıkları tespit edildi. Ayrıca, ailelerinin çocuklara konuyu konuşmamaları yönünde telkinde bulunduğu ihtimali de değerlendiriliyor.

ÖZEL EKİP TALİMATI

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların psikolojik durumlarının daha derinlemesine incelenmesi için özel bir ekibin kurulması talimatını verdi.

Gündem Haberleri