Son dakika: MİT'ten PKK'nın askeri istihbarat sorumlusuna operasyon

Milli İstihbarat Teşkilatı, PKK/KCK’nın Gare askeri istihbarat sözde sorumlularından Hogir Pirosi kod adlı Halil YİĞİT’i Irak/Gare’de gerçekleştirdiği nokta operasyon ile etkisiz hale getirdi.

2007’DE ÖRGÜTSEL FAALİYETLERE BAŞLADI


Güvenlik kaynaklarından elde edilen bilgiye göre, 2007 yılında Şırnak kırsalında örgüt faaliyetlerine başlayan 'Hogir Pirosi' kod adlı Halil Yiğit, 2010 yılında PKK/KCK kırsal kadrosuna katıldı. Metina bölgesinde lojistik faaliyetlerden sorumlu olan Yiğit, gençlik yapılanması Devrimci Gençlik Hareketi içinde askeri/ideolojik eğitim alarak silahlı eylemlerde bulundu.

SİLOPİ'DEKİ BOMBALI EYLEMLER


Yiğit, Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK/KCK tarafından gerçekleştirilen silahlı ve bombalı saldırılara katıldı. 2014'te ise Silopi'deki halktan gasp ettiği büyük miktarda parayı Cudi kırsalında faaliyet gösteren örgüt üyelerine aktardı.

HENDEK-BARİKAT OLAYLARINDA ROL ALDI


2016'da Cudi ve Silopi'de terörist faaliyetlerine devam eden Yiğit, Hendek-Barikat olaylarında tim komutanı olarak Türk güvenlik güçlerine yönelik eylemleri organize etti. 2018’de Suriye’de YPG içinde faaliyette bulundu ve daha sonra Gara bölgesinde, PKK/KCK'nın askeri istihbarat kadrosuna katıldı.

EYLEMLERİ ORGANİZE ETTİ


MİT’in istihbarat çalışmaları sonucu, Halil Yiğit’in Gara bölgesinde üst düzey yöneticilerin talimatları doğrultusunda Türk güvenlik güçlerine yönelik eylemleri organize ettiği tespit edildi. Terör suçlarından aranan Yiğit, MİT'in hedef listesine alındı ve hassas konumu belirlenerek operasyon için uygun an beklendi.

OPERASYONLA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ


Adım adım takip edilen terörist, MİT tarafından düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi.

Gündem Haberleri