İzmir'de değişim Büyükşehir'den başlıyor: Buğra Gökce ağır basıyor!

31 Mart yerel seçimlerine yeni genel başkanıyla girecek olan CHP’de ‘Değişim’ rüzgarı yaşanıyor. Herkesin en merak ettiği illerin başında CHP’nin kalesi olan İzmir geliyor. Kısa bir süre Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun ismi dillendirilse de İzmir’de Buğra Gökce’nin ismi ağır basıyor.

ERCAN ÖZTÜRK / ANALİZ

Master Haber, 2024 yılı yerel seçimler öncesi CHP’nin kalesi İzmir’in röntgenini çekti. Her ilçede onlarca aday adayı bulunuyor. İzmir’de artık kimse ‘Tunç Soyer yeniden aday gösterilecek mi? ‘ sorusunu sormuyor. ‘Mevcut ilçe başkanlarından hangileri yeniden aday olacak?’ sorusu yanıt arıyor. İşte İBB ve ilçelerinde öne çıkan isimler.

AÇILAN DAVALAR DA ADAYLIK GETİRMEDİ!

‘Değişim’ sloganıyla koltuğa oturan Özgür Özel, 2024 yerel seçimlerde adayları nasıl belirleyeceklerini anlattı. Özel’in çizdiği profile uymayan tek adayın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer olduğu konuşulmaya başlandı. Tam da tartışmaların yaşandığı günlerde İçişleri Bakanlığı Soyer’le ilgili inceleme başlatmıştı. Bir anda Soyer ve ekibi sosyal medyadan harekete geçerek ‘Demokrasi’ mesajı verip bu soruşturmayı lehlerine çevirmek için planlarını devreye soktular. Türkiye’nin en çok izlenen sabah programlarına çıkıyordu. Herkes bakanlığın başlattığı soruşturmayla ilgili konuşmasını beklerken o ‘5 yıl içerisinde mutfağı toparladık, şimdi yemek istiyorum’ açıklamasıyla bir anda adaylığını tüm Türkiye’ye ilan etti. Bakanlığın soruşturması artık gündemden düşmüştü. Herkes ‘Soyer yeniden aday olacak mı?’ sorusunu sormaya başladı.

İZMİR DEĞİŞİME GİDİYOR!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin kalesi kabul edilen İzmir'de, yerel seçimler öncesi büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Dilerseniz ilk olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden başlayalım. Sonda yazacaklarımı baştan yazayım; Tunç Soyer aday gösterilmeyecek. İstanbul’a gidip alelacele çıktığı canlı yayınlar ona adaylık vizesini getirmedi. Bu uğurda harcadıkları paralar boşa gitti maalesef.. Özgür Özel’in koltuğa oturmasından bir süre sonra Ekrem İmamoğlu’nun en yakın çalışma arkadaşlarından olan Buğra Gökce de görevinden istifa ediyordu. Aziz Kocaoğlu döneminde de İzmir’de görev yapan Gökce İzmir’de sevilen bir isimdi. Kısa bir süreliğine Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu’nun adı dillendirilse de İzmir’de Buğra Gökce isminin adaylık için ağır bastığı artık herkes tarafından biliniyor. Bu aralar Gökce dışında adı geçen bir diğer isim ise Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay. Tugay, kurultay sürecinde İzmir'de Kemal Kılıçdaroğlu'na imza vermeyen tek delege olmuştu. 56 İzmir delegesinden 55'i Kılıçdaroğlu'nun yeniden genel başkanı olması için oy verirken Tugay, Özel'e açık desteğini ilan etmişti. İBB’de favori Gökce, plase Tugay..

HANGİ BAŞKANLAR KOLTUĞUNU KORUYACAK!

İzmir'in ilçelerinde ise büyük bir değişim yaşanması bekleniyor. Mevcut İlçe Belediye Başkanlarından Gaziemir Halil Arda, Seferihisar İsmail Yetişkin, Selçuk Filiz Ceritlioğlu Sengel, Karabağlar Muhittin Selvitopu, Çeşme Ekrem Oran ve Torbalı Mithat Tekin'in yeniden aday gösterilmesi bekleniyor. Son anda ne olur bilinmez ama bu ilçe başkanlarının yeniden aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

HANGİ İLÇEDE HANGİ İSİM ÖNE ÇIKIYOR?

Bornova: Ömer Eşki, Balçova: Muharrem Dayanç,

Bayraklı: Erdal Aksünger, Ulaş Aydın ve Helil İnay Kınay,

Çiğli: Mevcut Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve Niyazi Arslan,

Narlıdere: Fulya Alçay,

Karaburun: Bülent Çumçum

Konak: Hacer Foggo, mevcut başkan Abdül Batur

Urla: Sibel Uyar Buca: Görkem Duman, Zekiye Seda Sönmez,

Foça: Tülin Koç,

Menemen: Mustafa Kemal Sönmez, Deniz Karakurt

Kemalpaşa: Arzu Külahçıoğlu

Menderes: Erkan Özkan, Mustafa Kayalar

Kiraz: Nasuh Coşkun

Tire: Ayten Gülsever

Aliağa: Erol Güngör, Özlem Şan

Güzelbahçe: Nilay Gökkılınç,

Ödemiş: Mevcut Belediye Başkanı Mehmet Eriş, eski Başkan Bekir Keskin

Beydağ: Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, eski Belediye Başkanı Vasfi Şentürk,

Bergama: Eski Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Mehmet Ecevit Cambaz.

İlgili Haberler

İzmir hak ettiği refaha kavuşacak! Buğra Gökce, "yeni bir hikaye yazmaya talibiz" diyerek önerilerini sıraladı

Gündem Haberleri