İsrail’den Lübnan’a hava saldırısı!

İsrail ordusu, Lübnan'da Hizbullah’a ait hedeflere geniş çaplı hava saldırısı düzenledi. Saldırılar, Nasrallah’ın konuşmasından dakikalar önce gerçekleşirken, Lübnan’dan henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

İSRAİL HEDEFLERİ VURDU

İsrail ordusu, Lübnan'da Hizbullah'a ait olduğu iddia edilen hedeflere hava saldırıları düzenlediğini duyurdu. Saldırılar, özellikle Hizbullah'a yönelik geniş çaplı operasyonlar olarak değerlendirildi.

NASRALLAH'IN KONUŞMASI ÖNCESİ

Saldırının, Hasan Nasrallah’ın konuşmasından dakikalar önce gerçekleştirilmesi dikkat çekti. Bu zamanlama, bölgedeki gerilimin daha da artmasına neden oldu.

Nasrallah'ın açıklamaları:

Yaşananların nimetlerinden biri de ulusal ve insani düzeyde benzeri görülmemiş büyük bir ahlaki destana tanık olmamızdır. İsrail binlerce çağrı cihazını patlatarak kırmızı çizgileri ihlal etti. Düşman hiçbir şeyi umursamadan binlerce çağrı cihazını aynı anda hedef aldı. Hizbullah üyelerine 4 binden fazla çağrı cihazı dağıtılmıştı. Yani 1 dakikada 4 bin kişiyi aynı anda öldürmek istediler. Düşman sivil alanlarda çağrı cihazı bulunmasını umursamadı. Salı ve çarşamba günü gerçekleşen saldırılar katliamdı. Saldırıların bir kısmı hastane, eczane, pazar yeri, dükkan ve hatta binlerce sivilin, kadın ve çocukların da bulunduğu konutlar, özel araçlar ve kamu yollarında gerçekleşti. Bu büyük bir terör operasyonudur. bir katliamdır. savaş ilanı anlamına gelmektedir.

LÜBNAN’DAN AÇIKLAMA YOK

Lübnan makamları henüz bombardımanla ilgili resmi bir açıklama yapmadı. İsrail basını ise operasyonların geniş çaplı olduğunu vurguladı.

HİZBULLAH’TAN MİSİLLEME

Öte yandan Hizbullah’ın, İsrail’in kuzeyindeki bazı bölgelere roket saldırısı düzenlediği ifade edildi. Saldırılar, bölgedeki çatışma ortamını daha da kızıştırdı.

Gündem Haberleri