Tüketici Hakem Heyeti parasal sınırı arttı

Tüketici Hakem Heyeti parasal sınırı arttı

Resmî gazete bugün yayınlanan 32405 Sayılı tebliğ uyarınca Tüketici Hakem Heyetlerinde uygulanacak parasal sınır miktarının ne kadar olduğunu yazımızda birlikte inceleyelim.

Yeniden Değerleme Oranı

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 554)’nde 2023 yılı için yeniden değerleme oranı olarak tespit edilen %58,46 oranında artırılacak. Buna göre, tüketicileri yakından ilgilendiren 2024 yılında tüketici hakem heyetlerine yapılacak başvurulardaki miktarın yeniden değerleme oranı kadar arttırılmasına karar verildi.

Parasal sınır 104.000 TL ‘ye Yükseldi

2024 yılı için Tüketici Hakem Heyetlerine yapılacak başvurularda değeri 104.000 (YüzDörtBin) Türk lirasının altında bulunan uyuşmazlıklarda, İl veya İlçe Tüketici Hakem Heyetleri görevli olacak.

Başvurunuzu Nasıl Yapacaksınız?

Şikâyet konusunu içeren dilekçe ve ekinde konuya ait belgeleri (fatura, satış fişi, garanti belgesi, sözleşme vb.) 2 (iki) suret halinde düzenleyerek Tüketici Hakem Heyetine başvurmanız gerekmektedir.

Yazılı dilekçenizde;

• Satın aldığınız mal ya da hizmetin ne olduğunu, özelliklerini,

• Malın ne zaman teslim edildiğini ya da hizmetin ne zaman ve nerede verildiğini,

• Ne kadar para ödediğinizi,

• Sorunun ne olduğunu,

• Satıcı ya da sağlayıcıya durumu ilettiğinizde neler olduğunu,

• Ne yapılmasını istediğinizi anlatınız.

Tüketici Hakem Heyetlerine E- Devlet Üzerinden de Başvuru Yapılabilir

Tüketicilerin hakem heyetlerine yapılacak başvurulara e-devlet platformu üzerinden kolayca ulaşabilmekte, T.C Kimlik Numarası ve E- Devlet şifresinin edinilmesi ile Tüketici Hakem Heyetlerine Başvuru Sistemi üzerinden şikâyet edilen firma bilgilerinin, şikâyet konusunun ve şikâyete konu ürün hakkındaki fatura bilgisinin girilmesi suretiyle işlemler hızlı bir şekilde tamamlanabilmekte.

Ekonomi Haberleri