815 Milyon TL ceza kesildi!

Ticaret Bakanlığı, 2024'ün ilk 8 ayında tüketicilerin haklarını koruma ve piyasa denetimi kapsamında 815 milyon TL'lik idari para cezası uyguladı. Özellikle mesafeli sözleşmeler, abonelikler ve ürün güvenliği denetimlerine odaklanılan bu dönemde, güvensiz ürüne sıfır tolerans ilkesiyle hareket edildi.

Ticaret Bakanlığı'ndan Tüketici Koruma Atağı: 815 Milyon TL Ceza Kesildi

Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin haklarını koruma ve piyasa gözetimi kapsamında 2024 yılının ilk 8 ayında 815 milyon 323 bin 796 TL'lik idari para cezası uyguladı. İşte detaylar...

TÜKETİCİ HAKLARI VE PİYASA DENETİMİ

Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin günlük hayatlarında karşılaştıkları sözleşmelerin adil ve güvenli olmasını sağlamak, haksız uygulamaların tespit edilmesi ve önlenmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda piyasa gözetimi ve ürün güvenliği denetimleri de aralıksız devam ediyor.

8 AYDA KESİLEN CEZALAR

2024'ün ilk 8 ayında, tüketici sözleşmeleri, reklam ve haksız ticari uygulamalar, fiyat etiketleri ve ürün güvenliği kapsamında yapılan denetimlerde 815 milyon TL'nin üzerinde idari para cezası uygulandı.

AĞUSTOS AYINDA 79 MİLYON TL CEZA

2024 yılı Ağustos ayında yapılan denetimlerde 79 milyon 580 bin 960 TL idari para cezası kesildi. Bu denetimler özellikle mesafeli sözleşmeler, abonelik ve ön ödemeli konut satışları gibi alanları kapsıyor.

TÜKETİCİ SÖZLEŞMELERİNE 432 MİLYON TL CEZA

Tüketicilerin karşılaştığı mesafeli satışlar, bankacılık hizmetleri, devre tatil gibi sözleşmelerdeki aykırılıklara karşı yılın ilk 8 ayında 432 milyon TL'yi aşan cezalar verildi.

GÜVENSİZ ÜRÜNE SIFIR TOLERANS

Bakanlık, tüketicilerin güvenli ürüne ulaşması amacıyla sahadaki denetimlerine devam ediyor. Özellikle tekstil, oyuncak, kırtasiye gibi alanlarda yapılan denetimlerde toplamda 16 milyon 386 bin TL ceza kesildi.

Ekonomi Haberleri