Şubat ayında verilecek! Tek bir başvuruyla karşılıksız 3 bin 500 TL alabilirsiniz!

İhtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere yapılan destek ödemeleri kapsamında, 3 bin 500 TL doğal gaz desteklerinin Şubat ayında ödenmeye başlaması öngörüldü. Vatandaşlar ise Google arama motorlarında doğal gaz desteğine yönelik aramalarını hızlandırdı. Peki doğal gaz desteği kimlere veriliyor? İşte yanıtı...

Havaların soğumasıyla beraber evlerde doğal gaz kullanımı artmaya başladı. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere ise ödemelerin yapılmaya başlayacağı ifade edildi. Şubat ayından itibaren yatması öngörülen desteklerin 8 aylık ödeme miktarı 1500 ila 3 bin 500 liraya yükseltildi.

DOĞALGAZ DESTEĞİ ARTIRILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz aylarda Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu ve doğal gaz desteğinin artırıldığını belirtti.

Erdoğan, “İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik doğal gaz tüketim desteğini düzenli sosyal yardım programlarımıza dâhil ettik. Yıllık 900 ila 2 bin 500 lira arasında olan toplam 8 aylık ödeme miktarını 1500 ila 3 bin 500 liraya yükselttik.” dedi.

Buna göre; İhtiyaç sahiplerine yönelik 900-2 bin 500 lira olarak ödenen doğal gaz desteğinin 1500-3 bin 500 liraya yükseltildi.

DOĞAL GAZ DESTEĞİNE KİMLER BAŞVURABİLİR?

Yardımdan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının kriterlerine uyan haneler yararlanabilecek.

Vakıfların kriterleri arasında, sosyal güvenlik kurumlarından aylık ve gelir almamak, temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde düzenli ve sürekli bir gelire sahip olmamak bulunuyor.

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğalgaz desteği başvuruları e-Devlet üzerinden alınıyor. T.C. kimlik numarası ve şifreyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “ Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” sayfasından işlem gerçekleştirilebiliyor.

Ödemeler ise hak sahiplerinin PTT kartına yatırılıyor. Hak sahipleri PTT’ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten yararlanacak.

Ekonomi Haberleri