Türkiye, Le Monde Festivali'nde zengin kültürünü tanıtacak!

Fransız Le Monde gazetesinin 80. kuruluş yılı dolayısıyla 20-22 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Le Monde Festivali'nde Türkiye, gastronomi ve kültürel mirasını tanıtacak.

FRANSIZ GAZETESİNİN KUTLAMASI:

Fransız Le Monde gazetesinin 80. kuruluş yıl dönümü şerefine, 20-22 Eylül tarihleri arasında Le Monde Festivali'nin 10'uncusu düzenlenecek.

TÜRKİYE'NİN VARLIĞI:

Bu yıl festivalde Türkiye, işbirliği ortağı olarak yer alacak. Paris Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Fatoş Özsoy'un öncülüğünde, Türkiye'nin İstanbul ve Kapadokya gibi destinasyonları, ebru sanatıyla birlikte tanıtılacak.

FOLKLOR GÖSTERİLERİ:

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki Ankara Devlet Sahne Sanatları Topluluğu, festival sırasında Türkiye'nin farklı bölgelerine ait folklor gösterileri sunacak.

AÇILIŞ KOKTEYLİ:

Festivalin açılış kokteyli bu akşam gerçekleştirilecek ve Türk mutfağından çeşitli lezzetler sunulacak.

TANITIMIN ÖNEMİ:

Fatoş Özsoy, Türkiye'nin Le Monde Festivali'nde yer almasının, gazetenin geniş okuyucu kitlesine Türkiye’nin turizm olanaklarını, gastronomisini ve kültürel zenginliklerini tanıtma fırsatı sağlayacağını ifade etti.

LE MONDE’UN TARİHÇESİ:

Le Monde gazetesi, 1944 yılında Fransız gazeteci Hubert Beuve-Mery tarafından kurulmuştu ve ilk sayısı 18 Aralık 1944'te yayımlanmıştı.

Dünya Haberleri