Putin, savaşta bilinmeyen İstanbul detayını ilk kez duyurdu! "Her şey çoktan bitecekti ama..."

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal sürecinin ardından Ankara harekete geçmiş, İstanbul'da ateşkese yönelik bir toplantı düzenlenmişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, iki ülkenin barış heyetlerinin katıldığı o dönemki toplantıda bilinmeyen bir detayı ilk kez itiraf etti.

Şubat 2022 tarihinde Ukrayna ile Rusya arasında başlayan savaş devam ederken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in İstanbul itirafı dünya basınında geniş yankı uyandırdı.

Bir buçuk yıl önce Ankara'nın devreye girmesiyle İstanbul'da bir araya gelen Rusya ve Ukrayna barış heyetleri, yapıcı bir toplantı gerçekleştirmiş ancak ateşkese yönelik bir sonuca varamamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde Rusya ve Ukrayna heyetlerine yaptığı konuşmada "Adil bir barışın kaybedeni olmayacağına inanıyoruz. Çatışmanın uzaması hiç kimsenin yararına değildir. Bu trajediyi durdurmak tarafların elindedir. Artık görüşmelerden somut sonuçların alınması gereken bir döneme girdiğimizi düşünüyoruz" demişti.

PUTİN ATEŞKESE HAZIR İDDİALARI

Bu ayın hemen başında ortaya çıkan haberlerde ise Rus lider Putin'in Ukrayna'ya kapalı kapılar arkasında bir ateşkes teklifi sunduğu belirtildi. ABD basını, Rusya'nın ilk olarak 2022 sonbaharında bir ateşkes anlaşması için nabız yokladığını öne sürdü.

"HER ŞEY ÇOKTAN BİTECEKTİ AMA..."

Öte yandan Putin bugün belediye başkanlarıyla yaptığı toplantıda devam eden savaşla ilgili Ukrayna'nın müzakerelere yanaşmadığını belirterek "Her şey çoktan bitecekti, ama müzakereyi reddettiler" dedi. Açıklamalarının devamında İstanbul'daki görüşmelerde her şeyin sona ereceğini hatırlatan Putin sözlerine şöyle devam etti:

Açıklamalarının devamında dönemin İngiliz Başbakanı Boris Johnson'a yönelik "Anlaşabilseydik savaş bir buçuk yıl önce bitecekti, aptallar" ifadesini kullandı.

Dünya Haberleri