İsrail'in katliam planı deşifre oldu! Gazze'yi ikiye bölecek

7 Ekim'den itibaren Gazze'ye ölüm yağdıran katil İsrail'in kirli planı ortaya çıktı. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee'nin açıklamaları sonrası İsrail'in Gazze'nin kuzeyini insansızlaştırarak ilhak etmek istediği düşünülüyor.

7 Ekim'den itibaren Gazze'ye ölüm yağdıran katil İsrail'in kirli planı ortaya çıktı. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Gazze'nin kuzeyine bir km'den fazla yaklaşılmaması gerektiğini, denize bile girmenin yasak olduğun söyledi. Bu açıklamanın İsrail'in Gazze'nin kuzeyini insansızlaştırarak ilhak etme ve bunu uluslararası toplum nezdinde meşrulaştırma planının bir parçası olduğu düşünülüyor.

'İŞGALE GERİ DÖNECEĞİZ'

A Haber'de yer alan bilgiye göre İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halefi, 4 günlük ateşkes sonrası için "Gazze'ye saldırmaya ve işgale geri döneceğiz" açıklamasını yaptı. İsrail ordusu, bu açıklamayı "Bir sonraki tur" diyerek duyurdu.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ise ateşkes sonrası harekâtın en az 2 ay daha yoğun şekilde süreceğini söyledi. Gazze'nin kuzeyinde askerlerle bir araya gelen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da "Sonuna kadar devam edeceğiz" dedi.

GAZZE'Yİ İKİYE BÖLECEKLER

Ateşkes süresince Gazze'nin kuzeyine geçmeye çalışan Filistinlilere ateş açan, keskin nişancılarıyla bir Filistinli'yi öldüren İsrail, güneye göçe zorladığı 1 milyon 750 bin sivilin insani ara süresince evlerinin bulunduğu kuzeye geçişine yasak getirdi.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Gazze'nin kuzeyine bir km'den fazla yaklaşılmaması gerektiğini, denize bile girmenin yasak olduğun söyledi. Bu açıklamaların İsrail'in Gazze'nin kuzeyini insansızlaştırarak ilhak etme ve bunu uluslararası toplum nezdinde meşrulaştırma planının bir parçası olduğu düşünülüyor.

İlgili Haberler

Bakan Fidan'dan Barselona'da Gazze görüşmeleri

Dünya Haberleri