ABD istihbaratı İsrail'in gerçek yüzünü ortaya çıkardı: Gazze'ye 'aptal' bombalı saldırı!

ABD istihbaratının Gazze raporu, İsrail'in sivilleri hedef aldığını bir kez daha gösterdi. Rapora göre savaş suçu işleyen İsrail'in attığı bombaların yüzde 45'i güdümsüz. Sivil ölümlerinin artmasına sebep olan bombanın kullanılması İsrail’in "sivilleri hedef almıyoruz" argümanını da boşa çıkarıyor.

İsrail 7 Ekim'den bu yana kuşatmaya aldığı Gazze'de kan donduran katliamlarını sürdürüyor. Ölüm yağdıran İsrail, on binlerce Filistinliyi katletti. İşlediği savaş suçuna karşılık sivilleri koruduğunu iddia eden İsrail'i ABD istihbarat raporu da yalanladı.

ABD istihbaratının medyaya sızan Gazze raporuna göre, İsrail’in Gazze’ye attığı bombaların neredeyse yarısı güdümsüz...

YÜZDE 45'İ GÜDÜMSÜZ

CNN International'ın Amerikan istihbarat raporlarına dayandırdığı özel haberine göre, İsrail’in 7 Ekim’den beri Gazze’ye havadan attığı 29 bin bombanın yüzde 40 ila 45'i, güdümsüz "serbest düşme bombası".

Bir ABD’li yetkili, bu taktikte savaş uçaklarının hedefe yaklaşacak şekilde alçaldığını, bu sayede güdümsüz bombaların daha 'güdümlü' hale getirildiği düşüncesiyle atıldığını söyledi.

CNN International’ın görüştüğü uzmanlar ise ABD istihbarat raporunda yer alan oranda "aptal bomba" kullanımının, İsrail’in "sivil ölümlerini en aza indirmeye çalışıyoruz" argümanını boşa çıkardığını vurguladı.

GÜDÜMSÜZ OLMASI NE ANLAMA GELİYOR?

Güdümlü bombalar genellikle daha az hassasiyete sahip bombalar. Belirli bir hedefe yönelik gitmedikleri için ve özellikle Gazze gibi nüfusun yoğun olduğu bölgedeki siviller için daha büyük bir tehdit oluşturabiliyor.

İlgili Haberler

Bakan Fidan'dan ABD'ye tepki
Britanya Dışişleri Bakanı açıkladı: Yahudi yerleşimcilerin Britanya'ya girişi yasaklandı
ABD’li Senatör'den Biden’a mektup! Bu katliamın suç ortağıyız

Dünya Haberleri