Ekmek zammı buraya uğramadı! Kimi illerde 10 lirayken bu ilde hala 1 lira

Ekmek zammı buraya uğramadı! Kimi illerde 10 lirayken bu ilde hala 1 lira
İller ve ilçelerden maliyet gerekçesiyle ekmeğe peş peşe zam gelirken Bursa'nın Kestel ilçesi en ucuz ekmeği satmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Önder Tanır, ekmeği kendilerinin ürettiklerini söyleyip "Artan ham madde fiyatlarına rağmen, bu dönem ekmeği 1 liradan satacağımızı söyledik. Şu an 400 gram ekmeği 1 TL’den hemşehrilerimize ulaştırıyoruz" dedi.

Asgari ücrete gelen zammın ardından hemen her ürüne zam gelirken zamdan nasibini ekmek de aldı. Sofraların vazgeçilmezi olan ekmeğin fiyatı kimi illerde 10 liraya dayandı.

Maliyet artışlarının gerekçe gösterildiği zam furyasına Bursa'nın Kestel ilçesi '1' liralık satışlarıyla adeta karşı durdu.

2019'DAN BU YANA 1 LİRA

Bursa'nın Kestel ilçesi Belediye Başkanı Önder Tanır, 10 Ocak Gazeteciler Günü münasebetiyle Merinos Göl Park’ta basın mensuplarıyla bir araya geldi. 2019 yılında göreve geldiklerinde 400 gram ekmeğin 1,25 liradan satıldığını ve kendilerinin 1 liraya düşürdüğünü belirten Başkan Tanır, "Artan ham madde fiyatlarına rağmen, bu dönem ekmeği 1 liradan satacağımızı söyledik. Şu an 400 gram ekmeği 1 TL’den hemşehrilerimize ulaştırıyoruz. Bin 50 dönüm arazi üzerine kendi ekmiş olduğumuz yerli ve milli tohumlar ile unumuzu ve ekmeğimizi üretiyor, bu ekmekle 2 bin ailemizin ayda 2 milyon lira, yıllık ise 24 milyon lira, bütçelerine katkı sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.


Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.