Depremden sonra ortaya çıktı: Kimse ne olduğunu bilmiyor... Hatay'da bir ay boyunca akan sıvı korku yarattı

Depremden sonra ortaya çıktı: Kimse ne olduğunu bilmiyor... Hatay'da bir ay boyunca akan sıvı korku yarattı
6 Şubat'ta yerle bir olan Hatay'da depremin yarattığı yıkım ve korku etkisini sürdürüyor. Kentte depremden sonra oluşan obruklar, vatandaşlarda yeni bir paniğe neden oldu. Hassa ilçesinde deprem günü açılan obruklardan bir ay boyunca siyah su aktığını söyleyen bölge sakinleri sürekli yeni obrukların açılmaya devam ettiğini aktardı. Obruklardan çıkan sıvı ise hala merak konusu...

Kahramanmaraş merkezli iki yıkıcı deprem Hatay'ı enkaza çevirmiş, kent adeta araziye dönmüştü. Yıkımın etkisi felaketin üzerinden aylar geçmesine rağmen sürüyor.

Hatay'da kimi bölgelerde zaman zaman gerçekleşen obruk oluşumları ise panik havasına neden oluyor. Hassa ilçesi Katranlık Mahallesi de obruk oluşumlarının sıklıkla görüldüğü noktalardan birisi durumunda. Katranlık Mahallesi’nde oluşan obruklardan zaman zaman çıkan sıvı madde ise bölge halkını meraklandırdı.

aw108528-04.jpg

BİR AY BOYUNCA SU SİYAH AKTI

Katranlık Mahallesi Muhtarı Hidayet Solak, obruk içerisinden çıkan suyun renginin siyah olduğuna dikkat çekerek, “Bu obruklar depremden sonra oluştu. Deprem günü aşağıda açılmıştı, bu şekilde. Obruktan bir su çıktı, yaklaşık 1 ay simsiyah aktı su. Aynen mazot renginde aktı su.

aw108528-03.jpg

SÜREKLİ YENİLERİ AÇILIYOR

Sonra baktık suya yanıksı bir koku var. Dokunduğun zaman elin yağlı gibi oluyordu. O su yaklaşık bir buçuk ay simsiyah aktı. Burada 20 gün oldu, oluşalı. Aynı şekilde yukarıda 2 tane ve burada açıldı onlar da yeni açıldı. Bu şekilde obruk oluştu ve 3 tane daha var” dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.