Seçimde kim kazanacak? Vatandaşın bu talepleri çok önemli!

Herkes seçimlerde kimin kazanağcağını merak eidyor. Ancak burada vatandaşın çok ciddi talepleri var. Vatandaş artık bu seçimde diğer seçimler gibi ideolojik düşünmemeye başladı.

Burada en önemli şart kentsel dönüşüm. İnsanların kentsel dönüşüm ile ilgili ciddi şekilde sıkıntıları var. Bundan dolayı bu insanlar evlerini yenilemek istiyorlar.

Bu evlerini yenilemek istedikleri için de ciddi şekilde maliyet çıkıyor. 3 milyona yakın bir maliyet çıkıyor ve insanlar bu parayı da veremiyor.

Bu parayı veremedikleri için de insanlar çok kötü bir şekilde deprem riski olan evlerde oturuyorlar. Doğal olarak insanlar önceliği ilk olarak bu konuya veriyor.

Diğer bir konu ise EYT. Çok az bir farklı EYT'yi kaçıranlar var. Bunlar da çok ciddi bir şekilde şu anda sıkıntı yaratan bir konu.

Diğer bir talep ise tabii ki şu anda emekli maaşlarındaki düşük rakamlar. Tüm bunlardan dolayı şu an ciddi bir şekilde vatandaşın talebi mevcut.

Bu sebeplerden dolayı bu seçim diğer seçimlerden biraz daha farklı olacak.

İnsanlar bu talepleri vaat veren, veya bu talepleri vaat verdiğine inandıran partilere oy verme ihtimalleri daha yüksek.

Dolayısıyla bu seçimde vatandaşın biraz daha farklı bir davranış kalıbı olacak.

Çünkü seçmen daha önceki seçimlerde de gördü ki, birbiriyle dost olan, kardeş gibi görünenlerin sonra kavga ettiğini daha sonra başka partilere geçtiğini gördü.

Seçmen artık bunların birer ideolojik takıntı, birer kandırma olduğunu aslında bizi kandırdıklarını siyasetcilerin kendi çıkarlarını devam ettirdiklerini gördü.

O yüzden bu son seçimde biraz daha ideolojiye değil rasyoneletiğe önem vermeye başladılar.

Bu seçimde emekli maaşının artması, kentsel dönüşümün çözümü ve EYT'lilerin durumu EYT'yi az günle kaçıranların durumu gibi talepler çok önemli olacak.

Yine aynı şekilde Suriyeli ve diğer göçmenlerin ülkedeki durumu ile ilgili çözüm ve vaatler önem arz eden diğer konular arasında yer alıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mert Başaran Arşivi