Prof. Dr. Levent Eraslan

Prof. Dr. Levent Eraslan

Orda Bir Köy Var Uzakta

Başkanlığını yürüttüğüm SOMİDER’in yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Emre Ünal öğretmen buluşmaları kapsamında 30-31 Ekim 2023 tarihlerinde Sayın Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin’in de katılımıyla Bingöl Yedisu ilçesinde öğretmenlerimizle buluştuk. Açılış konuşmasını Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin yaptı. SODİMER’in ülkemize yaptığı katkının bu katılımla takdir edilmesi hem yapılan işlerin katkısını ortaya koymak adına hem de bölgenin bakanlık merkez teşkilatı tarafından önemsenmesinin bir göstergesi sayılabilir. 

İlçenin coğrafi yapısı gereği sınırlı olanaklar içerisindeki öğretmenlerin ve öğrencilerin yenilik ve gelişmelere oldukça açık olduğu gözlemledik. Öğretmenler yörede ikamet ettiklerinden öğrencileri ile etkileşimleri sadece okul saatleri içerisinde değil, okul saatleri dışında da birlikte vakit geçirebilmekteler. Bu noktada Bingöl Valimiz Ahmet Hamdi Usta ve İlçe Kaymakamımız Furkan Başar’ın destekleyici tutumunun büyük oranda etkisi olduğunu düşünüyorum.  Ancak öğretmenlerin lojman sorunu ciddi bir sorun olarak kendini gösteriyor. Mesleğinin başında olduğu görülen öğretmenlerimizin imkanlarla ve etkinliklerle desteklenmesi öğrencilerin gelişimlerine ciddi anlamda katkı sağlayacaktır. Yörede öğretmenlerin mesleklerini icra ederken sergiledikleri yaklaşımda mesleğe adanmışlığın yüksek düzeyde olduğu görülmüştür.

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR

İlçenin coğrafi yapısı ve mevsim şartları gereği, açık havada yapılabilecek etkinlikler çok kısıtlı zaman dilimi içerisinde kalmaktadır. Bu anlamda sadece kamu kaynakları ile değil sivil toplum örgütlerinin de desteği ile yöre halkının toplu kullanabileceği çok amaçlı salonlar yapılması yörenin gelişimine katkı sağlayacaktır. Bunun yanı sıra ilçeye özgü tanıtım ve festival etkinliklerinin büyük kuruluşlarca da desteklenmesi hem bu kuruluşların bölgeyi yakından tanıyarak yatırımlar yapmasına hem de yöreye özgü üretimin ülke geneline yayılmasına katkı sağlayacaktır. Bu noktada Kaymakamın çabasının desteklenmesi büyük önem arz etmektedir. Yörede tarım ve hayvancılık oldukça yaygın olduğu için yöreye ait fasulye ve büyükbaş hayvancılığın desteklenmesi, yerel gastronomi faaliyetlerinin daha görünür olması ve modernize edilmesi için yine sivil toplum örgütlerine büyük iş düşmektedir. Bu bölgeye özgü olan hem sağlıklı olması açısından hem de şeker ve yağ barındırmamasından dolayı bu sağlık sorunlarını yaşayanların da rahatlıkla tüketebilecekleri bir tatlı olan fasulye tatlısı mutlaka tanıtılmalıdır.

Geçmişte yaşanan terör sorunlarından tamamen arındırılmış olan Yedisu’nun bölgesel düzeyde kalkınmasını sağlayabilmek, yöredeki gençlere de iş imkanları sağlaması açısından küçük ve orta ölçekli entegre tesislerin özellikle hayvan işleme tesislerinin (et, süt vb. gibi) kurulması hem ilçeye, hem ile hem de bölgeye katkı sağlayacaktır. Sayın Valimiz Ahmet Hamdi Usta ve Yedisu Kaymakamı Furkan Başar’ın ili, ilçeyi ve bölgeyi geliştirecek faaliyetlere ve girişimlere büyük destekler sağlayacaklardır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Prof. Dr. Levent Eraslan Arşivi